SYKT GOD: Natta etter kvartfinalen sleit Katrine Lunde Haraldsen med kvalme og hodepine, og ble skånet for pressemøtet uten at grunnen ble opplyst. Hvilen gjorde nytten, og i semifinalen var hun igjen skummelt god. Her feirer hun en av 17 redninger. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
SYKT GOD: Natta etter kvartfinalen sleit Katrine Lunde Haraldsen med kvalme og hodepine, og ble skånet for pressemøtet uten at grunnen ble opplyst. Hvilen gjorde nytten, og i semifinalen var hun igjen skummelt god. Her feirer hun en av 17 redninger. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.Vis mer

Sleit med kvalme og hodepine etter kvarten

- Jeg følte ikke for å gå ut blant folk, sier semifinalehelten.

SÃO PAULO (Dagbladet): Norge - Spania 30-22.

Katrine Lunde Haraldsen leverte en monsterkamp i det norske målet i semifinalen mot Spania.

Den offisielle statistikken fortalte om 17 redninger på 38 skudd - antakelig var det et par til. En redning ble blant annet registrert som et stolpeskudd.

Men dagen før semifinalen var den norske superkeeperen den eneste som ikke stilte på pressemøte sammen med resten av troppen. Det ble ikke informert om hvorfor. Landslagssjef Thorir Hergeirsson sa bare følgende:

- Jeg har tatt meg den frihet, sammen med Mia (Hermansson Högdahl, landslagstrener), og gi Katrine Lunde Haraldsen fri fra dere i dag.

- Det var deilig å ikke treffe dere, ler keeperhelten etter semifinalen.

Sov dårlig Men sannheten var at hun sleit med formen etter kvartfinalen mot Kroatia onsdag kveld.

- Etter kampen hadde jeg kraftig hodepine med kvalme, og da sov jeg veldig dårlig om natta. Og jeg følte egentlig ikke noe for å gå ut blant folk, sier hun.

Den norske troppen har sluppet heldig unna både skader og sykdom, og Lunde Haraldsen kjenner seg selv godt, og fryktet ikke sykdom.

- Nei, jeg kan fort få veldig anspent nakke, og så setter det seg i hodet. Så jeg er vant til det, men det var godt å sove noen timer ekstra på dagen.

- Fornøyd Den totale hviledagen var tydeligvis en suksessoppskrift, for i går kveld la hun inn en ny sterk søknad på tittelen VMs beste keeper.

Keeper-Katrine er kjent for nøye og systematisk kartlegging av motstanderene, og det hadde også betydning for prestasjonen mot Spania.

- Noe av det skyldes min forberedelse, noe er lagets felles forberedelse. Vi snakker om hvor vi ønsker å ha dem. Og jeg er fornøyd med min egen prestasjon også.

INGEN KATRINE: Her, under torsdagens pressetreff, fortalte landslagssjef Thorir Hergeirsson at han hadde gitt keeperen fri fra pressen. Forklaringen kom hun selv med etter kampen i går. Foto: Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
INGEN KATRINE: Her, under torsdagens pressetreff, fortalte landslagssjef Thorir Hergeirsson at han hadde gitt keeperen fri fra pressen. Forklaringen kom hun selv med etter kampen i går. Foto: Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Dessuten er hun kjent for å være en av lagets mest utpregede vinnerskaller.  

- Det har jo litt å si det. Dette er kjempegøy, det er sånne kamper som alle bør elske å spille, sier hun.

Tøff motstand I finalen i morgen møter Norge Frankrike. Lagene har møttes fire ganger tidligere i år. Fasit: Fire franske seirer.

- Det blir spennende og det blir jo tøft. Men nå har vi masse selvtillit og forbereder vi oss bra, vet vi at vi kan ta dem, sier Katrine Lunde Haraldsen.

Under semifinalen mot Danmark mistet Frankrike sin mest brukte spiller i mesterskapet etter bare tre minutter. Allison Pineau ble hjulpet av banen med det som trolig er en alvorlig kneskade.

Tidligere i mesterskapet måtte Mariama Signate gi seg på grunn av et brudd i øyehulen på trening.

Men det blir uansett ingen enkel match for Norge. Frankrike hadde god kontroll på danskene i semifinalen uten de to nøkkelspillerne.

- Nå er det andre spillere som tar tak, når de har mistet to av sine beste spillere, sier Katrine Lunde Haraldsen.