Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sleit uten Haaland

RB Salzburg spilte 2-2 mot Hartberg.

UAVGJORT: Uten Erling Braut Haaland var det så vidt Salzburg greide å ta vare på nullen i tapskolonnen i siste seriekamp før vinterpausen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
UAVGJORT: Uten Erling Braut Haaland var det så vidt Salzburg greide å ta vare på nullen i tapskolonnen i siste seriekamp før vinterpausen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Med et reservepreget lag, der blant andre Erling Braut Haaland glimret med sitt fravær, unngikk Salzburg så vidt sesongens første serietap med 2-2 mot Hartberg.

Hjemmelaget ledet både 1-0 og 2-1, men Zlatko Junuzovic og Patson Daka berget ett poeng for den ubeseirede serielederen. Daka satte inn sitt 14. mål for sesongen fem minutter før slutt.

Det ble poeng selv om Salzburg spilte nesten hele kampen i undertall. Majeed Ashimeru ble utvist allerede etter et kvarter.

Haaland manglet ifølge klubben på grunn av problemer med en magemuskel. Nordmannen er blant Europas mest ettertraktede spillere på overgangsmarkedet. Heller ikke Takumi Minamino, som skal være ønsket av Liverpool, var i troppen lørdag.

Dakas utligning sørget for at trener Jesse Marsch er den første som har ført et lag ubeseiret gjennom de 18 første serieomgangene i østerriksk eliteserie. Vladimir Markovic stoppet på 17 med Rapid Wien i 1985.

- Uavgjort er ikke et ideelt resultat for oss, men vi er fortsatt ubeseiret. Etter den harde kampbelastningen i det siste er vi ikke direkte misfornøyd med 2-2. Liverpool-kampen kostet mye. Nå er det tid for julefeiring, sa Marsch ifølge orf.at.

Etter 13 seirer og fem uavgjorte er Salzburg bare tre poeng foran LASK, som søndag kan komme opp på samme poengsum med hjemmeseier over Sturm Graz.

Vinterpausen i Østerrike varer til midten av februar. I neste runde kommer LASK til Salzburg.