Slektsforvirring for Tippeliga-kometen: - Kanskje jeg burde ta opp igjen sjakken

Torbjørn Agdestein er usikker på om han er i slekt med sjakklegenden Simen Agdestein eller ei.

Fotball og sjakk ser ut til å være en vinnerresept i Agdestein-slekten. - Kanskje burde jeg også ta opp igjen sjakken, sier Haugesund-storscorer Torbjørn Agdestein.

Hele seks mål har den tidligere Brighton-angriperen scoret i årets eliteserie.

- Jeg er i alle fall blitt fortalt det en gang, vi er enten tremenninger eller firmenninger, sier FKH-angriperen når vi spør om klarhet i slektskapet med sjakklegenden Simen Agdestein.

- Jeg har aldri møtt ham selv, men vet at han har hatt feriehus på Stord der jeg kommer fra. En eller annen plass der ute er vi i slekt, sier Agdestein.

Mer sjakk? Ingen nordmann har scoret mer enn Agdestein i eliteserien i år. 24-åringen har fått sitt gjennombrudd i norsk fotball denne sesongen, men foreløpig har han litt igjen før han kommer på nivå med sin mer berømte slektning.

Simen Agdestein fikk åtte A-landskamper og scoret over 40 mål for Lyn på 1980- og 1990-tallet. Men er blitt mer kjent for sine evner med sjakkbrikkene.

- Jeg spiller ikke så mye sjakk. Broren min spiller mye sjakk og er veldig flink. Han er kanskje ikke på hans nivå enda, men han prøver seg, sier Torbjørn Agdestein.

- Kanskje burde jeg også tatt opp sjakken, kanskje har jeg også et talent der, ler FKH-spissen.

- Men dere satte i alle fall Vålerenga sjakk matt.

- Det gjorde vi, og det kan vi være fornøyd med, sier spilleren som i fjor ble lånt ut til Kristiansund i 1. divisjon.

Slutt på hakking Haugesund er vårsesongens positive overraskelse i eliteserien med femteplass.

- Vi jobber knallhardt for de prinsippene vi står for. Når vi gjør det, er vi gode nok til å slå alle. Og da ble det også vanskelig for Vålerenga, selv om de har et lag med mange gode spillere, sier Agdestein.

16. mai ble Vålerenga slått 1-0 på Ullevaal.

Agdestein hyller Mark Dempsey og Andrea Loberto har gjort for å gjenreise rogalendingene etter to svake sesonger. Bronsen fra 2013 ble aldri fulgt opp i vest. 11.- og 12.-plass ble Jostein Grindhaugs avskjed på trenerbenken.

- Lagmoralen er noe av nøkkelen her. Haugesund er kjent for å ha nettopp god lagmoral, men den har vi kanskje manglet litt de siste årene. Nå er vi virkelig tilbake der alle jobber for alle og vil det samme. Nå hjelper alle hverandre i stedet for å hakke ned på hverandre, sier Agdestein.

Nå venter 17.-maifeiring i «sildabyen».

Fred Friday fra Lillestrøm er toppscorer i eliteserien med åtte mål. Agdestein og Bodø/Glimts Milan Jevtovic står begge med seks mål. Deretter følger Marcus Pedersen (Strømsgodset) og Deshorn Brown (Vålerenga) med fem.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram