Roy Keane

Slenger med leppa

Jack Grealish (26) er blant de kreative spillerne som skal finne Erling Braut Haaland i rommene og få nordmannen til å skinne. Men fotballekspert Roy Keane er ikke imponert over 1,2-milliardersmannen.

SKY SPORTS-EKSPERT: Roy Keane. Foto: NTB
SKY SPORTS-EKSPERT: Roy Keane. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Enkelte har sammenliknet ham med den tidligere diktatoren i Irak, Saddam Hussein. Men bortsett fra skjegget er sammenlikningen ikke relevant.

STERKE MENINGER: Roy Keane er kjent for sitt fyldige skjegg. Foto: NTB
STERKE MENINGER: Roy Keane er kjent for sitt fyldige skjegg. Foto: NTB Vis mer

Tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane (50) har lagt bak seg en aktiv helg som fotballekspert for Sky Sports. Og naturligvis har det vært vanskelig å komme unna Erling Braut Haaland.

Før den andre scoringen i 2-0-seieren over West Ham søndag, var begge Manchester Citys kreative spillere - Jack Grealish og Kevin De Bruyne - involvert. Grealish i en tidlig fase, mens De Bruyne hadde den avgjørende pasningen.

Men Keane er ikke imponert over førstnevnte.

RÅDYR: Jack Grealish er tidenes dyreste spiller fa England. Men foreløpig ser det ikke sånn ut, ifølge Roy Keane. Foto: NTB
RÅDYR: Jack Grealish er tidenes dyreste spiller fa England. Men foreløpig ser det ikke sånn ut, ifølge Roy Keane. Foto: NTB Vis mer

- Grealish må levere bedre. Det ser ut som om han hadde en rolig sommer. Jeg tror han var seks uker i Las Vegas, så all ros til ham, sier en sarkastisk Keane på direkten her i England.

- Han må heve seg. City har solgt en eller to spillere og hentet inn noen. Jack har det ansvaret som han sannsynligvis har vært vant til. Men han må forbedre seg. Statistikken må forbedres. Når du er angriper på et topplag, må du forbedre deg.

GODE VENNER: Roy Keane var lagkamerat med Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Dette bildet er fra 2003. Foto: NTB
GODE VENNER: Roy Keane var lagkamerat med Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Dette bildet er fra 2003. Foto: NTB Vis mer

Prislappen på 1,2 milliarder kroner ser ut til å hefte ved Grealish. Det var dette han kostet da han gikk fra Aston Villa til Manchester City i fjor sommer. Men tre scoringer og tre målgivende pasninger forrige sesong tar ingen med storm.

Etter sesongen skapte han overskrifter da han festet i Las Vegas. Fotografer solgte bilder til britiske aviser og alt ble brettet ut. Grealish var nok ikke så lenge som seks uker i Las Vegas, slik Keane sier. Selv har han kommentert sommeren slik:

- Jeg hygget meg. Jeg dro til Ibiza etter at vi vant Premier League. Så dro jeg til Las Vegas etter landskampene med England. Bortsett fra det var jeg sammen med kjæresten min. Jeg jobbet hardt og prøvde å komme tilbake i trening.

Keane mener Grealish må bli mer involvert i avgjørende situasjoner på den siste tredjedelen.

Mot West Ham hadde laget ballen 75 prosent av tida. Skal Haaland lykkes, må Grealish lykkes og De Bruyne lykkes, og så videre.

På pressekonferansen før West Ham-kampen fikk manager Pep Guardiola spørsmål om Grealish. Han slo umiddelbart ned på antydninger om at han ikke leverer.

LÆRER OG ELEV: Pep Guardiola forsvarer Jack Grealish, men forventer mer. Foto: NTB
LÆRER OG ELEV: Pep Guardiola forsvarer Jack Grealish, men forventer mer. Foto: NTB Vis mer

- Det viktigste du må vite om Jack Grealish, er at han vant Premier League. Han kom hit for å hjelpe oss å vinne Premier League og gjorde det, påpeker Guardiola.

- Selvfølgelig ønsker jeg mer. Ikke bare fra Jack, men fra alle. Han må kjempe. Vi har en liten tropp og konkurransen på topp er stor. Alle er gode fotballspillere.

REAGERER: Supertalentet Phil Foden får med seg en samtale mellom landslagskollegene Jordan Henderson og Jack Grealish. Video: England / YouTube Vis mer

Etter West Ham-seieren skrøt Guardiola av måten Grealish var involvert i den andre scoringen på.

- Det var en utrolig involvering. Målet tilhører ham. Han holdt og holdt på ballen, og tiltrakk seg motstandere. Så avleverte han en perfekt pasning, sier Guardiola om angrepet der ballen til slutt havnet hos Haaland og i mål.

City møter Bournemouth hjemme lørdag.

Premier League

Tottenham11004-13
Arsenal11002-03
Bournemouth11002-03
Manchester C.11002-03
Newcastle11002-03
Brighton11002-13
Leeds11002-13
Chelsea11001-03
Brentford10102-21
Fulham10102-21
Leicester10102-21
Liverpool10102-21
Manchester U.10011-20
Wolverhampton10011-20
Everton10010-10
Aston Villa10010-20
Crystal Palace10010-20
Nottingham Forest10010-20
West Ham10010-20
Southampton10011-40

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer