Slet seg til seier

LONDON (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og United slet seg til seier mot tapre, lille Charlton i går.

Selv om Solskjær spilte fra start og var innblandet i forspillet til alle Uniteds tre mål, var det ikke før Ruud van Nistelrooy kom inn fra reservebenken at United begynte å likne et vinnerlag.

Men det er ennå langt fram til et mesterlag. For i to tredjedeler av kampen spilte United med ryggen mot veggen og Ruud van Nistelrooy på benken.

Og mens Arsenal drukner motstander etter motstander som en uovervinnelig flodbølge, måtte United igjen slåss med nebb og klør for å vinne.

- Vi tapte på egne feil, sa Charlton manager Alan Curbishley etter kampen. Og har for så vidt rett: Både 1- 1, 1- 2 og 1- 3 kom fordi to av hans spillere fulgte ballen og lot United komme i overtall.

To verdener

Charlton og United har bare to ting felles: De har begge managere som har vært i sjefstolen i mer enn ti år, og de er begge blant de ytterst få klubbene i Premier League som går med overskudd. Arsenal fikk over 400 millioner i underskudd etter fjorårets suksesssesong, mens Charlton kunne sette knapt fire millioner i banken. United kunne kjøpt banken med sitt overdskudd på en kvart milliard kroner. Bare inntektene fra Champions League var større enn Charltons totale omsetning.

Mislykket - igjen

Paul Scholes stilte fra start på topp sammen med Solskjær, mens David Beckham fikk en sentral midtbaneplass. Ute på høyreflanken forsøkte sir Alex denne gangen med Diego Forlan fra start. Det ble som vanlig mislykket.

For det var Charlton som fortjent tok ledelsen to minutter før pause. Nicky Butt ble rundlurt av John Robinson og pasningen til London-lagets danske midtbaneterrier Claus Jensen ble omsatt i et vakkert mål.

«Van the Man»

Andre omgang begynte som første: et nølende United med feilpasninger og tapte dueller. Men i det 54. minutt vant Solskjær for første gang en hode duell, og dermed kunne Giggs fosse fram og gi ballen til Scholes, som scoret enkelt.

To minutter seinere hadde også Ferguson fått nok av Forlans hjelpeløshet og satte inn van Nistelrooy. Da overtok United det meste.

2- 1 kom i 83. minutt etter innkast hvor en Charlton-forsvarer i duell med Solskjær headet ballen til «Van the Man» som hadde fri bane til mål, men uselvisk ga til Giggs. Og to minutter på overtid returnerte Giggs gavepakken og van Nistelrooy headet inn foran åpent mål: 3-1.

REDNINGSMANN: Da Ruud van Nistelrooy kom innpå for United, snudde kampen. Her gratuleres han med 3-1-scoringen av Ole Gunnar Solskjær.