Slet seg videre mot 2. divisjonslag

Det måtte ekstraomganger til for å sende Kristiansund videre.

VIDERE: Det satt langt inne, men Kristiansund tok seg til slutt videre etter 2-1-seier over Brattvåg.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
VIDERE: Det satt langt inne, men Kristiansund tok seg til slutt videre etter 2-1-seier over Brattvåg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer
  • Brattvåg - Kristiansund 1-2 (etter ekstraomganger)

Ting gikk ikke som det skulle da Kristiansund besøkte 2. divisjonslaget Brattvåg. Brattvåg tvang eliteserielaget ut i ekstraomganger, og etter 121 minutter fikk endelig Kristiansund sluppet jubelen løs. Liridon Kalludra ble den store helten da han banket inn ballen i mål etter å ha fått litt plass i feltet til Brattvåg.

Men det tok altså 120 minutter før Kristiansund gikk videre mot 2. divisjonslaget Brattvåg.

Flere eliteserielag slet

Klokka 18 i dag var det en rekke kamper som ble spilt, der eliteserielag skulle prøve å ta seg videre i andre runde av cupen. Det var regnet som overkommelig motstand for alle lagene i Eliteserien, men historien viser at cupbomber stadig forekommer.

For eliteserielagene var ikke like dominerende som de var i første runde av cupen. Rosenborg, Tromsø, Kristiansund og Bodø/Glimt gikk alle uten en ledelse til pause.

Tromsø havnet i trøbbel ganske tidlig. De besøkte Melbo, og hjemmelaget fikk scoringa si etter 20 minutter, og ledelsen må man kunne ganske så sjokkerende. Melbo holder til vanlig til i 3. divisjon, men de yppet seg virkelig mot Tromsø, som også er i trøbbel i Eliteserien. Der er de foreløpig tabelljumbo.

Likevel klarte de å kare seg videre da August Mikkelsen scoret 2-1 for Tromsø etter 75 minutter spilt.

Bodø/Glimt spilte heller ingen feilfri kamp da de tok turen til Obos-laget Strømmen. Hjemmelaget ledet en god stund, men gultrøyene slo tilbake, og reddet ekstraomganger med resultatet 1-1 etter 90 minutter spilt.

På overtid i første ekstraomgang skulle Strømmen endelig ta ledelsen igjen. En godt slått corner ble headet inn av innbytter Håvard Thun, og Strømmen tok seg overraskende videre.

Absurd scoring

Kristiansund møtte Brattvåg til lokaloppgjør, og det var en mann med et velkjent etternavn som skulle være i fokus. For sønn av Kjetil Rekdal, Niklas, scoret et meget flott mål fra distanse for Brattvåg.

Laget spiller til daglig i 2. divisjon, og ledelsen var dermed en stor overraskelse.

Men Kristiansund skulle slå tilbake da de scoret ikke mange minuttene etterpå da de fikk straffe. Flamur Kastrati gjorde ingen feil og sendte keeper motsatt vei. Etter ekstraomganger var det altså fryktelig nære en straffekonk, men ett minutt på overtid i andre ekstraomgang scoret Liridon Kalludra det avgjørende målet.

Odd hadde ikke like store problemer, og gikk tidlig opp i ledelsen mot hardtsatsende Arendal. Etter bare åtte minutter scoret Tobias Lauritsen etter en ganske så absurd scoring. Arendal-keeperen skulle bare klarere ballen, men i stedet gikk ballen rett i skallen på Lauritsen og i mål.

Til slutt endte kampen i Arendal 0-2.

Sarpsborg fikk også en etterlengtet opptur da det ble stelt i stand cupfest i østfold-oppgjøret mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Sistnevnte hadde ikke nevneverdig store problemer med å ta seg videre, og vant til slutt 2-0 i Fredrikstad etter scoringer av Steffen Lie Skålevik og Lars-Jørgen Salvesen.

Ellers gikk Rosenborg, Mjøndalen, Ranheim, Lillestrøm, Haugesund og Vålerenga også videre i cupen.