Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sletta blir Norges tryggeste plass

PST har vurdert situasjonen på Ekebergsletta som trygg. Norway Cup-general Frode Kyvåg mener foreldre og deltakere ikke har noe å frykte.

INGENTING Å FRYKTE: PST har vurdert situasjonen på Ekebergsletta som trygg. Norway Cup-general Frode Kyvåg mener foreldre og deltakere ikke har noe å frykte.
Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
INGENTING Å FRYKTE: PST har vurdert situasjonen på Ekebergsletta som trygg. Norway Cup-general Frode Kyvåg mener foreldre og deltakere ikke har noe å frykte. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg føler en enorm lettelse, sier Frode Kyvåg til Dagbladet bare minutter etter at politiet ga årets Norway Cup grønt lys for arrangering.

I går formiddag var det hektiske tilstander ved turnerings hovedkontor. Frode Kyvåg gikk i møte med ledelsen i flere timer og kom ut med en gledelig beskjed til alle gutter og jenter som har gleder seg til årets store begivenhet.

- Følelsesmessig kaos - Jeg er glad for at det har vært en unison oppslutning bak årets turnering. Samtidig har det vært et følelsesmessig kaos de siste dagene, sier Kyvåg som selv har bekjente og nære som har vært involvert i de grusomme handlingene fredag.

Årets turnering har vært drøftet med Norges Fotballforbund, Norges Idrettsforbund, politiet og politikere og alle er enige om at turneringa bør avholdes.

- Etter samtalen med alle parter er jeg helt sikker på at vi har tatt en riktig avgjørelse, sier Kyvåg.

Fotballturneringa har vært eneste år over 1300 lag som deltar i en av verdens størst turneringer. Etter siste dagers hendelse har det vært stor pågang av redde foreldre som har ringt generalsekretæren.

- De er bekymret for barna sine, sier Kyvåg. Han presiserer overfor Dagbladet at det kommer til å være ufarlig å oppholde seg på Ekeberg.

Vil forsterke budskapet - Politiet tar ansvaret for sikkerheten. I tillegg har PST vurdert risikoen og jeg mener at deltakere og tilskuere ikke har noen ting å frykte. Ekebergsletta kommer til å bli Norges tryggeste plass, fastslår Kyvåg.

Det er liten tvil om at terroraksjonen i Norge kommer til å prege turneringa. Selv om det sportslige går som vanlig, vil det komme endringer i programmet.

- Vi har ikke alt klart ennå, men jeg ser for meg at det kan bli minnekonsert, fakkeltog og sørgebånd. Dette er en unik mulighet for å forsterke vårt budskap om fargerikt fellesskap, sier Frode Kyvåg.

Fotballpresident Yngve Hallén er tilfreds med at verdens største fotballturnering får gå av stabelen også i år.

- Norway Cup blir en viktig møteplass for samhold og fellesskap etter tragedien som har rystet oss alle. Vi har hatt en tett dialog med turneringsledelsen, og vi vil berømme arrangøren for grundige vurderinger etter den ekstraordinære situasjonen som har oppstått. Svaret på slike onde handlinger må være å vise samhold, sier Hallén.