Slettet 114 år gammel norsk verdensrekord

Fire av verdens beste roere måtte til for å slå to norske fiskere fra 1896.

VERDENSREKORD: De fire roerne jubler etter å ha kommet fram til Scillyøyene etter å ha rodd fra New York. Dermed slettet de Harbo og Samuelsens rekord fra 114 år tilbake. Foto: AP
VERDENSREKORD: De fire roerne jubler etter å ha kommet fram til Scillyøyene etter å ha rodd fra New York. Dermed slettet de Harbo og Samuelsens rekord fra 114 år tilbake. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Du var kanskje ikke klar over det, men de to fiskerne George Harbo og Frank Samuelson rodde over Atlanteren på 55 dager i 1896.

De siste 114 årene har de to norske gutta innehatt rekorden for å ro fra New York til England (Scillyøyene), men nå er det slutt.

- Syvende himmel Leven Brown, Roy Carroll, Don Lennox og Livar Nysted slo rekorden i går med elleve dager.

Men vi må vel være såpass patriotiske at vi kan påpeke at de var dobbelt så mange som de norske gutta, og at det kanskje har skjedd en og annen utvikling på utstyrsfronten siden 1896.

- Jeg er i den syvende himmel nå, utslitt, lykkelig og ekstatisk over å ha kommet fram til Scillyøyene. Det er en stor dag og jeg er utrolig stolt over gutta og alle som har vært involvert, sier kaptein Brown på båten til Telegraph.

De fire gutta forteller om store utfordringer på turen over. Ti meter høye bølger, matforgiftning og flere nesten-ulykker i svært kraftig vind.

Tøffe karer Men George Harbo og Frank Samuelsen hadde nok også sitt å stri med da de i 1896, som de første i verden krysset et verdenshav i robåt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer