Slettet 39 år gammel rekord

Jonny Evans var svært uheldig da Liverpool tok tre viktige poeng. Seieren gjorde også at Jürgen Klopps menn slettet en 39 år gammel rekord.

UHELDIG: Jonny Evans åpnet scoringsballet med et selvmål. Foto: NTB
UHELDIG: Jonny Evans åpnet scoringsballet med et selvmål. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Leicester 3-0 (2-0)

Ett selvmål av Jonny Evans, en ny scoring av formspiller Jota og et nydelig hodestøt av Roberto Firmino sikret Liverpool en viktig seier i tetstriden søndag kveld.

Evans var svært uheldig da han headet ballen i eget nett etter en corner, mens Jota trengte lite hjelp fra motstanden da han satte ballen elegant i mål etter et strålende innlegg fra Andy Robertson. Firmino punkterte kampen etter en nydelig corner-scoring.

Seieren gjør nå at Liverpool har gått 64 hjemmeligakamper ubeseiret, én seier mer enn den forrige rekorden satt av Bob Paisleys lag fra 1978 - 1981.

Tabellnaboer

Det skilte bare ett poeng mellom lagene før Liverpool tok imot Leicester på Anfield i kveld. Før kampen lå hjemmelaget med 17 poeng på fjerdeplass i Premier League, mens Leicester lå på plassen foran. Det var med andre ord to tabellnaboer og topplag som møttes til kamp i kveld.

Det var Liverpool som startet oppgjøret best. Da 20 minutter av kampen var spilt gikk Liverpool opp i ledelsen etter et selvmål av Leicester-stopper Jonny Evans. Evans ble satt under press fra Sadio Mané etter en corner fra James Milner og regelrett bommet på headingen som til slutt endte opp i eget nett.

- Han er for opptatt av duellen med Mané og glemmer ballen. Det ser rart ut, sa Brede Hangeland i Premier League-studio til TV 2.

Og hjemmelaget var ikke ferdigscoret for omgangen. Drøyt 20 minutter seinere doblet Liverpool ledelsen med Diego Jota. Jota styrte et nydelig innlegg fra Andy Robertson inn i mål. 2-0 til hjemmelaget. Det var også resultatet da lagene gikk inn til pause.

Redning på strek

Liverpool fortsatte å styre kampen også i den andre omgangen. En gigasjanse i det 80. minutt var et av høydepunktene.

Det var smått utrolig at Liverpool ikke gikk opp til 3-0 da både Firmino og Mané satte ballen i aluminiumet med sekunders mellomrom med et kvarter igjen å spille.

Men like etter skulle likevel spikeren i kista komme. Roberto Firmino satte inn 3-0 etter en nydelig corner fra James Milner. Det ble også sluttresultatet og Liverpool tar tre viktige poeng i tetstriden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer