Casper Ruud

Slettet bilde etter tabbe

Casper Ruud har stått i en Twitter-storm det siste døgnet. Han beklager å ha spredt feilinformasjon.

I SJELDENT HARDT VÆR: Casper Ruud. Foto: NTB
I SJELDENT HARDT VÆR: Casper Ruud. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller, aller feste forbinder Casper Ruud med tennis. Men lørdag fyrte han løs om eldreomsorg på Twitter og la ved et bilde som skulle viste et middagsfat han mente hadde blitt servert på et «eldrehjem i Drammen.»

En opprørt Ruud la ut bildet med denne teksten:

- Et familiemedlem viste meg dette bildet i dag. Skal visst være middag servert på et eldrehjem i Drammen. Skal det være mulig? At «velferdsstaten» ikke klarer å gi bedre mat til de eldre som har vært med på å bygge opp landet vårt. Er det takken for å jobbe hardt et helt liv? Tragisk, freste Ruud.

Skjermdump: Twitter
Skjermdump: Twitter Vis mer

Norges store tennisstjerne vakte naturligvis oppsikt med innlegget han postet. Flere reagerte med avsky, og mente dette var en «skam» og «ikke Norge verdig».

Et par timer senere ble Ruud av en annen Twitter-bruker gjort oppmerksom på at bildet har blitt publisert tidligere, i en helt annen sammenheng. I 2022.

- Takk for info! Ser at vi har blitt litt misinformert da familiemedlemmet så dette bildet på Facebook, men uavhengig av om det var i Drammen 2023 eller i Innlandet i 2022 er det skremmende dårlig i hvert fall, svarte Ruud tilbake.

Ruud slettet så den opprinnelige tweeten. Men han var ikke ferdig der.

- Sorry

Senere på kvelden la Ruud seg på den ene siden flat, samtidig som han fyrte løs igjen om sin hjertesak.

- Sorry! Dårlig oppfølging av kilde fra min side. Var ikke meningen å gi feilinformasjon til de som følger meg. Eldreomsorg er i mine øyne noe av det viktigste å bruke midler på og uavhengig om det bildet var fra i går i Drammen eller på Innlandet i 2022 så er det ikke greit at dårlig mat serveres på eldrehjem i Norge, åpner han.

Han følger så opp med å hylle de eldre og slår nok en gang fast følgende:

- De eldre har jobbet og bygget opp landet vårt og jeg synes de fortjener god, sunn og næringsrik mat til hvert måltid.

Stammer fra ytre høyre-avis

Opprinnelsen til det aktuelle bildet er det ingen som kan gi nøyaktig.

Bildet ble nemlig første gang publisert i et avisinnlegg hos den ytre høyre-linkede nettavisa Document.no i september 2022, noe som også Drammens Tidende fant ut på lørdag.

Den gang het det:

«Norge er en stormakt på bistand ut av landet, men på hjemmebane er det mye som må gjøres. Bildet viser «et middagsfat» på en eldreinstitusjon i Innlandet.»

Altså, noe av den samme historien som nå spres rundt.

I forrige uke fikk nemlig dette samme bildet fart i den virale verden. Kilden ser ut til å være Facebook-innlegget til en norsk kvinne, som også hevder noe liknende som innsenderen til Document.no i sin tid:

«Det nye middagstilbudet i kantinen på Stortinget? Nei – dette er hva som blir servert på et sykehjem! Man blir jo faktisk syk – bare av å se på dette!», skriver hun.

Innlegget har på få dager blitt delt over 1100 ganger.

Vedkommende avsender innrømmet imidlertid dagen etter at heller ikke hun visste hvor bildet stammer fra.

- Fant det på Facebook, konstaterte hun.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Ruuds team uten respons til nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer