Jelena Isinbajeva

Slettet bilde

Jelena Isinbajeva skaper overskrifter igjen.

SNUDD: Jelena Isinbajeva var tidligere en av Putins støttespillere, slik er det muligens ikke lenger. Foto: Pascal Le Segretain / AP.
SNUDD: Jelena Isinbajeva var tidligere en av Putins støttespillere, slik er det muligens ikke lenger. Foto: Pascal Le Segretain / AP. Vis mer
Publisert

Jelena Isinbajeva (41) var verdens beste stavhopper på 2000- og 2010-tallet. Hun vant to OL- og tre VM-gull, og har fortsatt verdensrekorden på 5.06 meter.

Etter at hun la opp i 2016 har hun levd et tilbaketrukket liv på Kanariøyene i Spania, samt vært Russlands medlem av utøverkomiteen i den olympiske komité (IOC). Hun omtales også stadig for sitt vennskap med president Vladimir Putin.

Nå kan det se ut som at det er et rykte hun ønsker å kvitte seg med.

Ifølge den russiske nettsida Championat har 41-åringen nå slettet et bilde på egen Instagram hvor hun poserer sammen med den russiske presidenten Vladimir Putin.

Bildet skal ha blitt publisert 17. november 2017, da verdensrekordholderen offentlig sluttet seg til Putin-teamet foran presidentvalget i 2018, skriver avisa videre.

SVIKTER: En estisk maratonløper kollapser rett før målstreken i Tallinn. Video: Instagram: Projectrunbaby/Instagram, Birthe Skingen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Et raskt sveip på 41-åringens Instagram-konto viser at bildet ikke lenger finnes.

HYGGELIG PASSIAR: Jelena Isinbajeva og Vladimir Putin har ofte blitt omtalt som nære venner. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov.
HYGGELIG PASSIAR: Jelena Isinbajeva og Vladimir Putin har ofte blitt omtalt som nære venner. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov. Vis mer

Stavsprang-legenden står midt oppe i et oppstyr i hjemlandet, fordi hun har bestemt seg for å kutte båndene til Russland. Tidligere har hun vært sterkt involvert i russisk politikk og vist sin støtte til Putin.

Tilbake i august hevdet finske Iltalehtis Russland-ekspert, Markku Kangaspuro, at Isinbajeva prøvde å kvitte seg med rollen Putin-ambassadør. Hun kom med flere uttalelser som skapte reaksjoner i hjemlandet.

- Hun prøver å bli kvitt rollen som Putins maskot. Uttalelsene hun kom med var ikke radikale, men jeg er spent på hvordan de blir mottatt i Russland. Andre har blitt fengslet etter straffet for mildere uttalelser. Det ser ut som hun distanserer seg fra landet, noe som må være vanskelig. Hun har familie og venner der, sa Kangaspuro den gangen.

Nå kan det siste stuntet tyde på at hun gjør enda et forsøk på å slette alle spor som knytter henne til den russiske presidenten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer