Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik åpner Boasson Hagen 2015-sesongen for MTN-Qhubeka

Hovedmålet er Paris-Roubaix.

KJENTE RITT Edvald Boasson Hagen har ikke valgt seg noen nye ritt i oppkjøringen mot Paris-Roubaix neste år. Han må imidlertid reise ut av Europa for å optimalisere oppladningen til klassikerseseongen. FOTO: MTN-Qhubeka
KJENTE RITT Edvald Boasson Hagen har ikke valgt seg noen nye ritt i oppkjøringen mot Paris-Roubaix neste år. Han må imidlertid reise ut av Europa for å optimalisere oppladningen til klassikerseseongen. FOTO: MTN-Qhubeka Vis mer

(procycling.no): Endagsrittene på Mallorca, Tour of Qatar, Tour of Oman og Omloop Het Nieuwsblad.

Slik åpner Edvald Boasson Hagen 2015-sesongen for sin nye arbeidsgiver, MTN-Qhubeka.

Programmet skiller seg noe fra det 27-åringen hadde hos Sky denne sesongen. Da valgte man å kutte ut reiser utenfor Europa, og i etterkant av Mallorca ble Ruta del Sol løsningen.

Det er sportsdirektør Jens Zemke som har satt opp programmet etter samtaler med nordmannen under treningsleiren i Sør-Afrika i forrige uke.

Første hovedmål er Paris-Roubaix 48-åringen fra Wiesbaden styrer laget under vårklassikerne, og var også sjef for Gabriel Rasch i Cervélo TestTeam.

- Han er en kjempebra fyr. Han var en ganske brukbar ryttere selv og har også erfaring som leder innenfor damesykling, sier Rasch til procycling.no.

Som i de foregående sesongene er Paris-Roubaix satt på toppen av ønskelisten til nordmannen - men utenfor WorldTouren er laget avhengig av invitasjon for å komme med der.

I 2015 blir også Tour de France (avhenger også av invitasjon) og VM i Richmond, Virginia store mål.

TV 2-journalist Sindre Olsen skriver på Twitter at nordmannen satte kursen rett dit etter mellomlanding i Paris på vei hjem fra sin første treningsleir i MTN-Qhubeka.

- Sammen med blant andre Tyler Farrar og Gerald Ciolek vil de gjøre unna rekognoseringsturer i traseene til alle de viktigste endagersrittene, bekrefter Damian Murphy i MTN-Qhubeka overfor procycling.no.

Det beste utstyret Det viktigste akkurat nå blir å finne den optimale utstyrspakken hos sin nye arbeidsgiver. Boasson Hagen har aldri syklet med Cervélo-ramme tidligere, og hadde store forventninger før han mottok sin nye sykkel i Sør-Afrika.

- Jeg har i hvert fall hørt veldig mye bra om de syklene, uttalte han til procycling.no før avreise.

I Sør-Afrika har han trent på en Cervélo R5, men tilbake til Europa har også med seg en S5-modell han kan velge å skifte til.

Da Gabriel Rasch syklet for Cervélo TestTeam (2009-2010) var idéen å skape en omreisende testlab med rytterne som en integrert del av utstyrsutviklingen.

Holeværingen kom for eksempel med innspill til en regnjakke utviklet av Castelli. Den ble bare kalt «The Gabba» og er blitt en stor suksess innad i sykkelfeltet.

- En rå sykkel Den nåværende Sky-direktøren har bare gode ord å si om utstyret fra den kanadiske sykkelfabrikken i Toronto:

- Cervélo er en av de aller beste. Det er en rå sykkel, lyder skussmålet fra Rasch.

Det er ikke bare sykkelmerket som følger med på lasset over til MTN-laget foran 2015-sesongen. Også en rekke andre produsenter av sykkelkomponenter samarbeider med sykkelmerket.

Hentet flere Cervélo-sjefer til MTN Siden Raschs dager i laget, har også flere av de daværende lederne meldt overgang til Afrikas første prokontinentale sykkellag.

Zemke var som nevnt også sportsdirektør i Cervélo TestTeam.

Nylig ble også en annen direktør, Alex Sans Vega, hentet til MTN av briten Brian Smith. Det er samme Smith som også var - ja, du gjettet kanskje riktig?- rekrutteringsansvarlig for Cervélo TestTeam foran 2009-sesongen.

I 2010 var det slutt for Cervélo-laget som prokontinentalt mannskap. Rasch mener likevel det er klare likhetstrekk med Boasson Hagens nye arbeidsgiver.

- Jeg synes det likner veldig på Cervélo. Det er nytt og frisk, og inneholder mange av de samme folkene, de samme syklene og de samme klærne.

PS! Rittserien på Mallorca starter allerede 29. januar neste år. Tour of Qatar starter 8. februar.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

NY SJEF: Jens Zemke skal legge opp strategien for Edvald Boasson Hagen i neste års vårklassikere. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
NY SJEF: Jens Zemke skal legge opp strategien for Edvald Boasson Hagen i neste års vårklassikere. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling