Slik avgjøres den spanske serien

Bikkjeslagsmål om trofeet.

• Direkte: Følg den spanske fotball-thrilleren fra kl. 21(Dagbladet.no): Som å springe foran en illsint tyr under okseløpet i Pamplona.

Nesten så spennende blir det nok å være fotballgal spanjol i kveld.

Vi går rett på sak

Situasjonen i toppen foran den siste serierunden, er som følger:

Real Madrid og Barcelona leder ligaen, med 73 poeng hver - men Real har best uttelling i de innbyrdes oppgjørene dem imellom (i Spania teller dette før målforskjell).

Vinner Real Madrid sin kamp, er de seriemestere. Vinner både Real Madrid og Barcelona, blir de henholdsvis nummer en og to.

Sevilla ligger på tredjeplass, med 71 poeng. De kan vinne sin kamp så mye de vil, men det hjelper ikke hvis ikke lagene ovenfor svikter.

Her er de mulige utfallene:

FARVEL MED ET SMELL? David Beckham kan krone en unik karriere i europeisk fotball med å vinne seriegull for Real Madrid i kveld. Foto: Javier Cebollada/EPA/Scanpix
FARVEL MED ET SMELL? David Beckham kan krone en unik karriere i europeisk fotball med å vinne seriegull for Real Madrid i kveld. Foto: Javier Cebollada/EPA/Scanpix Vis mer

• Hvis Real Madrid og Barcelona ender likt på poeng, vinner som nevnt Real, på grunn av best uttelling i innbyrdes oppgjør.

• Hvis Barcelona og Sevilla får like mange poeng, ender Barcelona høyest opp på tabellen av disse to, på grunn av innbyrdes oppgjør.

• Hvis Real Madrid og Sevilla ender likt, vil Sevilla trekke det lengste strået dem imellom. I dette tilfellet vil det være målforskjell som avgjør, ettersom det står likt i innbyrdes oppgjør.

• Hvis alle tre ender på samme poengsum, er Real Madrid seriemestere foran Sevilla og Barcelona, fordi det er rangeringen i den innbyrdes trelagsserien.

Beckham og Carlos tar farvel

David Beckham er altså meldt spilleklar til sin siste seriekamp for Real Madrid, etter at han en stund var usikker på grunn av en ankelskade.

- Jeg har hatt fire fantastiske år her, men seriegull vi krone det hele, sier den blivende Los Angeles Galaxy-spilleren David Beckham til BBC.

Samtidig tar også Real Madrids Fenerbahce-klare venstreback Roberto Carlos avskjed i kveld, etter elleve år i klubben.

Slik avgjøres den spanske serien

For en lykkelig/trist avslutning det kan bli!

ELLER BARCELONA-JUBEL? I så fall må Real Madrid feile samtidig som Ronaldinho og co. gjør jobben sin sjøl.