Slik banker vi dem!

HJEMME (Dagbladet): Mulig Semb har strategien klar. Men et og annet kjerringråd har aldri skadet noen.

  • Jeg har nemlig bange anelser foran kveldens slag. For tenkte jeg det ikke: Trener'n til Slovenia er bestekompis med trener'n til Jugoslavia. Vedder landslagstrøya mi på at de to generalene har rottet seg sammen foran slaget mot Norge. Pønsket ut nye måter å hale ut tida på. Planlagt nye scener å filme. Lagt ut landminer ved cornerflaggene og dandert tåregass-patroner langs 16-meter'n. Stakkars gutta boysen.
  • I kveld hjelper det ikke med fair play. Skal vi nulle Slovenia, må det systematiseres. Vi snakker vinn eller forsvinn her. Og da gjelder det å finne fem feil fra forrige krig før det er for seint.
  • Drillo stolte på 4- 3- 3 -systemet. Semb er tilhenger av 4- 4- 2 . Til nød 4- 5- 1 , når Flonaldo har finstilt siktet. Men ut fra turneringen så langt er vel Flode et mer dekkende navn på spydspissen, og jeg føler meg ikke trygg på de andre heller. Solskjær er overskyet og jeg tviler på om Steffen kan lukte mål nå som nesa er brukket.
  • Nei, 7. far i fotballhuset må revurdere første-ellever'n. Kommandosentralen må forsterkes med veteraner à la Rekdal, forsvaret utrustes med kanoner, og angrepet lades med krutt.
  • Om heller ikke det skulle være nok, holder jeg en knapp på det tradisjonsrike 6- 6- 6 -systemet. Historien har vist at det, om ikke annet, er effektivt når det gjelder å skremme motstanderen.

Etter å ha sett broderfolket fra Romania plante støvlene i solarplexus hos de engelske spillerne i går kveld, er jeg ikke i tvil: Slovenia kommer til å begå alle de sju dødssyndene i løpet av kampen. Minst. Etter å ha konferert med Jugoslavia har de sannsynligvis pønsket ut et par nye også. Vi kan saktens håpe at de får et par spillere utvist, men det er ikke akkurat morfar og de åtte ungene som står igjen ute på stadion. Snarere Ali Baba og de 40 røverne.

  • Kampen blir et slit. Jeg gruer meg. Har vært på 7-Eleven og hamstret det nødvendigste i tilfelle unntakstilstand. Har snyltet på støtteapparatet etter nederlag før, og akter ikke bli 5. hjul på vogna nå igjen.
  • Ringte lagkameratene på Hedda Gambler i går kveld. Om noen ville være med ut og ta en halvliter. Men jentene hadde slått sjokoladepikene på Freias bedriftsfotballag 8- 0 og hadde andre ting på tapetet. - Hva skal dere da? spurte jeg.

- Ut og sjekke etter det klassiske 1- 2- 3 -systemet.

  • Vi har alle vårt.