Slik bekjemper Arsenal-stjerna homofobi: - Jeg kan ikke noe for at jeg er nydelig

Tar et oppgjør med ukulturen.

(Dagbladet): Engelsk fotball har lenge vært bastionen for supporterkultur av den gamle skolen, og det som måtte følge med på godt og vondt.

Sanger, godt oppmøte, klubbtilhørighet som går i arv og engasjement fra øverste hylle er bare noe av det fansen på engelske fotballarenaer har å bidra med, men alt er ikke like rosenrødt.

Spark det ut Engelsk fotball har nemlig i årevis slitt med at motstanderlagets spillere blir kalt ved nedsettende navn av enten rasistisk eller homofobisk natur. Det er noe både forbundet og klubbene nå forsøker å ta et oppgjør med.

Støttebevegelsen for homofiles rettigheter, Stonewall, har iløpet av det siste året forsøkt å sette fokus på problemet med parolen «Kick Homophobia out of Football».

En parole som først fikk kritikk av andre rettighetsgrupper for den tette tilknytningen til bettingfirmaet Paddy Power, men som nå for alvor har fått vann på mølla.

Nå har også en rekke Arsenal-spillere kastet seg på bølgen, og går i en video ut og beskriver ting ved seg selv som de ikke kan endre under slagordet «Change the Game».

Turtles Theo Walcott gjør det klart at han ikke kan gjøre så mye med den slående likheten til formel 1-sjaføren Lewis Hamilton og spanske Santi Cazorla forteller at han ikke får gjort noe med sin noe beskjedne høyde der han ruver 168 centimeter over gressteppet.

Kaptein Mikel Arteta sier at det ikke er hans feil at håret hans bestandig er perfekt, mens Olivier Giroud proklamerer at han ikke kan lastes for sitt gode utseende.

- Jeg kan ikke forandre at jeg er nydelig, sier han.

Alex Oxlade-Chamberlain mener også han har sitt å stri med, og illustrerer dette med å vise sin likhet med en Teenage Mutant Ninja Turtle.

• Se videoen øverst i artikkelen