I LOS ANGELES: Jose Mourinho pleier å dra på treningsleir med lagene sine til universitetet i Los Angeles (UCLA). Her sammen med assistenten Rui Faria i august i fjor. En kald vinterdag i februar i år oppdaget de plutselig en bekjent fra LA på gata i Madrid. Foto: Frederic J. Brown, AFP / NTB scanpix
I LOS ANGELES: Jose Mourinho pleier å dra på treningsleir med lagene sine til universitetet i Los Angeles (UCLA). Her sammen med assistenten Rui Faria i august i fjor. En kald vinterdag i februar i år oppdaget de plutselig en bekjent fra LA på gata i Madrid. Foto: Frederic J. Brown, AFP / NTB scanpixVis mer

Slik ble en meksikansk renholder med i Real Madrids støtteapparat

Satt i veikanten da Mourinho stoppet bilen.

(Dagbladet): Som fotballtrener kan José Mourinho være en slu, taktisk kyniker, og han framstår ikke alltid som verdens mest sympatiske fyr - spesielt i motgang.

Men Sports Illustrated forteller en historie som viser en raus og hjertevarm side av den portugisiske Real Madrid-sjefen. I mars oppfylte han drømmene til en 41 år gammel meksikansk-amerikaner som bor i Los Angeles, der han lever av å bone gulv.

Siden han var liten, har Abel Rodriguez vært lidenskaplig opptatt av europeisk fotball.

De siste sju årene har han tatt seg to ukers sommerferie for å jobbe frivillig for lagene til José Mourinho når de har hatt treningsleir på universitetet i LA, skriver Sports Illustrated.

Abel sto opp klokka fem om morgenen for å kjøre to timer, og var ikke hjemme hos familien før klokka elleve om kvelden. Mourinho ble imponert over innsatsviljen, og de to ble kjent.

- Han pleide å komme bort til meg, gi meg en stor klem og spørre hvordan det sto til med familien min, forteller Rodriguez til The Sun.

Dro til Spania Men Rodriguez hadde aldri vært i Europa og sett kamp. Det ville han gjøre noe med i år, og bestemte seg for at El Clasico 2. mars kunne være siste sjanse til å få med seg det spanske storoppgjøret - siden Mourinho muligens forlater Real Madrid til sommeren.

Abel Rodriguez hadde egentlig spart pengene sine til ferie med kona Olga og de tre døtrene deres.

- Jeg var veldig usikker på om jeg skulle dra. Men jeg ble oppmuntret av kona mi, som sa: «Du bør dra. Det har alltid vært drømmen din.» Den eldste datteren min kom også og sa: «Du bør dra,» sier han.

Så Abel dro til Spania, og 28. februar dukket han opp på Valdebebas - treningsfeltet til Real Madrid.

Slapp ikke inn Det var bare det at selv om Mourinho kjente ham fra sommerbesøkene i Los Angeles, hadde Abel ingen kontaktinfo til portugiseren, så han kom uanmeldt.

Og sikkerhetsvaktene på Valdebebas kjente ikke 41-åringen fra LA. Dermed endte Abel opp på gata utenfor, der han satt i fem timer. Madrid kan være kaldt om vinteren, og natta før hadde det snødd.

- Gudskjelov hadde jeg med meg den store jakka som kona mi sa jeg måtte ta med. Tærne mine var frosne, sier Rodriguez.

- Et mirakel Fem timer seinere var Mourinho på vei hjem fra trening.

- Det var et mirakel at jeg så ham. Jeg så Abel sittende på veien utenfor treningsanlegget. Jeg var på vei bort i bilen til assistenten min, Rui Faria, og det er alltid masse folk utenfor. Men jeg sa til Rui: «Stopp! Det er den fyren fra Los Angeles,» forteller Mourinho til Sports Illustrated

MED PÅ LAGET: Abel Rodriguez fikk oppfylt drømmen og vel så det da han var materialforvalter for Real Madrid på Old Trafford. Her passerer Cristiano Ronaldo 41-åringen på vei inn på banen. Skjermdump: YouTube
MED PÅ LAGET: Abel Rodriguez fikk oppfylt drømmen og vel så det da han var materialforvalter for Real Madrid på Old Trafford. Her passerer Cristiano Ronaldo 41-åringen på vei inn på banen. Skjermdump: YouTube Vis mer

Mourinho spurte ham hva han gjorde i Madrid, og Rodriguez sa han var kommet for å besøke dem, at det var hans første tur til Europa, og at han håpet å få med seg El Clasico.

Mourinho lurte på hvor han hadde tenkt å bo, og hvordan han skulle få billetter til den utsolgte kampen.

Det hadde ikke Abel tenkt så mye på. Han hadde håpet å treffe Real Madrid-gjengen for å gjøre avtaler, og ellers bare møte opp på stadion og håpe det løste seg. Alternativet var å fly hjem med uforettet sak.

Middag med Mourinho Da tok Mourinho affære. Abel fikk et rom på samme hotell som laget og en god billett til kampen.

På kampdagen 2. mars fikk han halvannen time sammen med Mourinho og spiste middag med støtteapparatet til Real Madrid.

Abel fortalte at han ville reise hjem dagen etter El Clasico.

- Jeg sa: «Ikke tale om, du blir med oss til Manchester og jobber som materialforvalter. Du hjelper oss, og du får oppfylt en enda større drøm, en Champions League-kamp fra innsiden!» sier Mourinho.

Rodriguez takket selvsagt for tilbudet, men ville gjerne betale for seg.

- Når du er med meg i Europa, betaler du ikke for en dritt, smilte Mourinho.

Etter El Clasico fikk Abel komme inn i garderoben der han blant annet møtte Diego Maradona, som også var gjest på kampen. Abel figurerer blant annet på et bilde av Maradona sammen med Cristiano Ronaldo og kjæresten til Maradona.

På Old Trafford-benken Under bortekampen i Manchester fikk han gjort nytte for seg. Han ble en del av støtteapparatet og ble dresset opp i fullt Real Madrid-utstyr. Han hjalp til med å samle sammen utstyr før avreise, og jobbet under treningsøkta på Etihad Stadium dagen før kamp.

På Old Trafford var han med inn på benken, og venner og familie hjemme i Los Angeles så ham på tv mens han spaserte av banen ved siden av Alex Ferguson.

Real Madrid slo ut United i en dramatisk kamp som vil bli husket for den omdiskuterte utvisningen av Nani. Alex Ferguson var fresende sint. Blant annet fikk den norske Uefa-delegaten Jon Jamessen ei skyllebøtte da skotten passerte ham i spillertunnelen.

Ferguson stilte ikke på pressekonferansen etterpå, men sendte i stedet assistenten Mike Phelan.

Abel Rodriguez fikk imidlertid se en annen side av United-manageren.

- Han kom ut av garderoben med en kopp vin i hånda, og sa til meg: «Fortell José at vinen er klar, og be ham om å skynde seg», forteller Rodriguez.

Fikk ikke takket Ifølge Sports Illustrated ble Abel Rodriguez hele Real Madrids «lykketroll» under det korte oppholdet hans som materialforvalter. De gned ham til og med på magen i håp om at det skulle bringe lykke.

- Alle i Real Madrid var fornøyde, for de kjente ham fra treningsleiren og vet at han er en flittig arbeider og en fantastisk person. Han var med oss, og vi vant begge kamper. Folk sa at han var nødt til å bli værende, sier Mourinho.

Men Rodriguez måtte reise hjem. Da flyet landet i Madrid, var han så opptatt med å hjelpe til med utstyret at han aldri fikk takket Mourinho for turen.

Og siden han fortsatt ikke har telefonnummeret, takker han via Sports Illustrated for å ha fått oppleve et moderne Askepott-eventyr. I bagasjen hadde han en matchball og en pen bunke signerte drakter.