Slik ble jubileumshelten hyllet på hotellet i natt

Scoret to i sin 100. landskamp.

FEIRET MED KAKE: Per-Åge Skrøder feiret jubileet på en perfekt måte da han rundet 100 landskamper lørdag kveld. Han scoret to ganger, og hjalp Norge med å ta et stort skritt mot kvartfinale. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
FEIRET MED KAKE: Per-Åge Skrøder feiret jubileet på en perfekt måte da han rundet 100 landskamper lørdag kveld. Han scoret to ganger, og hjalp Norge med å ta et stort skritt mot kvartfinale. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Det har vært et tøft VM så langt, og i går hadde hockeylandslaget kniven på strupen da Hviterussland sto på motsatt halvdel.

Norges iskrigere svarte med å dominere kampen fra første dropp, og allerede søndag kveld kan laget sikre sin tredje kvartfinale på rad.

Scenarioet er enkelt: Taper Tsjekkia for Canada samtidig som Norge slår Sveits, kan hockeyforbundet booke hotellrommene i den svenske hovedstaden noen dager til.

- De er gode på skøyter, og er et voksent lag så vi må være forberedt. Det kommer til å bli en tøff batalje, spår Norges tomålshelt Per-Åge Skrøder.

Skrek seg hes Modo-spilleren er Norges kanskje fremste måltyv, og er tidenes mestscorende i svensk eliteserie, men har slitt til å komme til store sjanser så langt i VM. Helt fram til i går.

Da spilte 34-åringen sin 100. VM- og OL-kamp for Norge, og svarte med å gjøre det han har gjort siden debuten i 1998: Score mål.

- Det var deilig. Jeg får en kanonpass av Martin på det første målet. Jeg skriker meg hes, og keeperen må gjøre en lang forflytning. Det er deilig å se den gå inn, sier han.

I andre periode plukket han opp egen retur og satte pucken sikkert i mål fra kloss hold.

- Hva betyr det for deg å nå 100 landskamper?

- Jeg tenker ikke så mye når vi er midt i VM. Jeg får ta det seinere, for vi har en viktig kamp allerede i morgen. Jeg får tenke på det i sommer når jeg griller, sier han med et smil.

Da han kom tilbake på det norske spillerhotellet etter kampen, vanket det hyllest i form av kake.

- Veldig god timing Patrick Thoresen fikk målgivende sammen med Mats Trygg da Skrøder scoret sitt andre for kvelden. Han var glad på Skrøders vegne.

- Det passet oss bra. Veldig god timing fra hans side, sier 29-åringen til Dagbladet.

Det var på forhånd stilt et stort spørsmålsteng til Norges forsvarsspill. Ole-Kristian Tollefsen var suspendert i går, og i tillegg var Henrik Solberg skadet. Det gjorde så løper Kristian Forsberg måtte vikariere som back.

I selve kampen gjorde backene skepsisen til skamme, og holdt hviterusserne for det meste unna Lars Haugen i mål. Norge tillot bare 19 skudd på mål, og holdt rent helt til det gjensto halvannet minutt.

Da skaffet Alexander Kulakov hviterusserne et trøstemål med et skikkelig lompeskudd.

- Det var litt irriterende at nullen røk, spesielt for Haugens del. Vi skyldte å gi ham den nullen, sier Jonas Holøs til Dagbladet.

Keeper Lars Haugen burde nok reddet skuddet, men tok ikke det så tungt etter kampen.

- Det var ikke det viktigste at det skjedde. Når det er så nære vil man gjerne ha de nullen, men pucken gikk på høykant og bli litt ekkel. Den duppet litt.

- Vokser ikke på trær Haugen, som spiller i hviterussiske Dinamo Minsk, var overrasket over at Norge fikk en såpass enkel kamp.

- Jeg trodde det skulle bli mye tøffere og jevnere. Vi kontrollerer det hele veien.

Også Haugen sendte en stor takk i retning tomålsscorer Skrøder.

- Sånne som han vokser ikke på trær. Han betyr mye for dette laget, og jeg håper han spiller hundre til.

Skrøder ler godt når han får høre keeperens ønske.

- Jeg tror ikke dere vil ha meg med når jeg blir så gammel, sier 34-åringen.

JUBELGUTTER: Per-Åge Skrøder (i midten) feirer scoring nummer to med Mathis Olimb (t.v.) og Patrick Thoresen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
JUBELGUTTER: Per-Åge Skrøder (i midten) feirer scoring nummer to med Mathis Olimb (t.v.) og Patrick Thoresen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer