Reagerer på draktlansering

Slik ble landslagsdraktene presentert. Det skaper reaksjoner

Keeper reagerer på at ingen spillere promoterer den colombianske landslagsdrakten for kvinner. I stedet blir det brukt en modell.

EN SPILLER OG EN MODELL: Det var stor forskjell på hvem som fikk fronte den nye draktlanseringen til Colombia. Til venstre er tidligere Miss Colombia Paulina Vega Dieppa. Til høre den utlånte Bayern München-spilleren James Rodriguez. Foto: Adidas
EN SPILLER OG EN MODELL: Det var stor forskjell på hvem som fikk fronte den nye draktlanseringen til Colombia. Til venstre er tidligere Miss Colombia Paulina Vega Dieppa. Til høre den utlånte Bayern München-spilleren James Rodriguez. Foto: Adidas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Da Colombia nylig lanserte sin nye landslagsdrakt i fotball for både kvinner og menn, var det to helt forskjellige typer personer som ble brukt til å fronte lanseringen av den nye trøya.

For mens den colombianske Real Madrid-stjerna James Rodriguez ble brukt til å vise fram herrenes drakt, var det ikke en kvinnelig landslagsspiller som promoterte drakten til det motsatte kjønn.

I stedet var det modell og tidligere Miss Colombia Paulina Vega Dieppa, som også er skuespiller og TV-vert, som ble valgt til å avdekke drakten.

Ikke overraskende ble Adidas møtt med kritikk etter lanseringen.

Reagerer

En av dem som kastet seg på debatten, er den colombianske keeperen Vanessa Cordoba, som skrev følgende på Twitter:

«Så langt har jeg ikke sett en eneste spiller fra Colombia med de nye t-skjortene til Adidas. Har du?»

Før hun fulgte opp med:

«Jeg skjønner at de velger å bruke Paulina Vega Dieppa, med tanke på publisitet, men av respekt og på bakgrunn av meritter gjelder SPILLERNE også».

Hun la til at hun ikke hadde noe personlig imot Adidas og at hun erkjenner at fotball er for alle, og hun forstår at en suksessfull og innflytelsesrik person som Vega Dieppa ble valgt.

Likevel mener hun at noen av lagvenninnene også burde bli brukt til å fronte lanseringen.

Får støtte

Cordoba lanserte blant annet lagvenninne Catalina Usme som et eksempel på ei som burde fått lov til å promotere drakta. Etterpå fikk keeperen massiv støtte i sosiale medier, noe hun takket for.

«Det har vært en rik opplevelse å lese og høre til alle de forskjellige meningene», skriver Cordoba, som ofte slår et slag for likestilling.

Cordoba er videre glad for at hun har klart å sette fokus på saken.

Ifølge engelske Independent skal de som styrer den offisielle Twitter-kontoen til herrelaget også ha kommet med støtte til Cordoba.

«Cordoba har rett til å være misfornøyd. Adidas gjorde en elementær feil som vi er sikker på de vil ordne opp i», skal ha blitt skrevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer