Norges tropp til EM-kvalifseringskampene mot Malta og Sverige

Slik ble overraskelsen presentert

Mathias Normann (23) var overraskelsen i Lars Lagerbäcks tropp til kampene mot Malta og Sverige.

TATT UT TIL LANDSLAGET: Mathias Antonsen Normann. Her fra en eliteseriekamp mellom Bodø/Glimt og Viking på Aspmyra. Foto: NTB Scanpix
TATT UT TIL LANDSLAGET: Mathias Antonsen Normann. Her fra en eliteseriekamp mellom Bodø/Glimt og Viking på Aspmyra. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Det store samtaleemnet før uttaket til Norges landskamper mot Malta og Sverige var om Salzburg-spissen Erling Braut Haaland skulle bli tatt ut.

Det store spørsmålet etterpå, satt på spissen, var: Hvem er Mathias Normann?

Trener Lars Lagerbäck tok ut to debutanter, og blant dem var Rostov-spilleren. Normann er så fersk i NFF-sammenheng at han ble vist fram som en silhuett da landslagstroppen ble presentert.

Dagbladet vet at fotballforbundet tidligere pleide å manipulere ansiktsbilder inn for å vise fram nye spillere, men at de har sluttet med det fordi resultatet kunne bli så som så.

Sterk utvikling

Lofot-gutten imponerte stort i Eliteserien allerede da han var 19 år gammel, men etter det startet en tyngre periode, blant annet på grunn av flere skader.

Etter et par sesonger med Glimts B-lag i 3. divisjon åra i forveien, ble det åpenbart at han måtte lufte seg, dersom han skulle bli klar for Tippeliga-fotball.

Løsningen ble Alta, hvor han ble sendt for å «finne seg selv igjen». Tilbake i Glimt storspilte han, og midtbanespilleren ble belønnet med en Brighton-overgang. England-overgangen ble aldri et eventyr, og Normann ble lånt ut igjen til Molde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer