Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik blir Arctic Race 2017

Det nordnorske etapperittet avsluttes i Tromsø. 

FOKUS PÅ TROMS: Fire etapper i Troms fylke fra Narvik i sør til Tromsø i nord, betegner den femte utgaven av Arctic Race of Norway. 
FOKUS PÅ TROMS: Fire etapper i Troms fylke fra Narvik i sør til Tromsø i nord, betegner den femte utgaven av Arctic Race of Norway.  Vis mer

(procycling.no): Nok en rute trygt plassert over polarsirkelen kom til uttrykk onsdag morgen, da Arctic Race of Norway-arrangøren presenterte etappene for rittets femte utgave under en pressekonferanse i Oslo.

Med flere etapper for spurterne og en kongeetappe med bakkefinale tilrettelagt for de klatresterke rytterne, var det en utgave ikke ulik de fire foregående som rittdirektør Knut-Eirik Dybdal gjorde rede for foran en forsamling ordførere, journalister og, ikke minst, representanter fra den franske storarrangøren ASO.

Hovedsete for 2017-utgaven blir Tromsø, ofte kalt «Nordens Paris», som vil spille vertskap til de to avsluttende etappene, samt starten på den siste etappen.

Etappe tre til Finnvikdalen peker seg ut som den mest avgjørende dagen, selv om fjerde etappe i Tromsø også kan bli hektisk og krevende lagt over en ganske humpete profil.

Sist Arctic Race besøkte Tromsø fikk vi en nervepirrende finale der Alexander Kristoff innhentet og passerte Thor Hushovd på oppløpet, idet som var den gamle sykkelkongens siste ritt på norsk jord.

Etappene

Selv om første etappe ender i opp i Nordland, skal det meste i denne femte utgaven av Arctic Race dreie seg om Troms fylke. En 156 kilometer åpningsetappe starter i Engenes, forserer tre ganske enkle stigninger midtveis, før det bygges opp til en nokså humpete finale inn til Narvik. Den kategoriserte stigningen til Skistua (2.4 kilometer à 6.6 prosent), bare fem kilometer før målgang, kan skape problemer for de tyngste spurterne.

Dag to fra Sjøvegan til Bardufoss slynger seg nordover gjennom Troms over 177 kilometer. Etter tre passeringer inne i sentrum av målbyen virker massespurt et sannsynlig utfall.

Etappe tre er imidlertid ikke en dag for spurterne. Den 185 kilometer lange reisen starter i Lyngseidet og ender ved toppen av Finnvikdalen utenfor Tromsø. En fire kilometer lang klatring opp til mål, med 5.5 prosents gjennomsnitt, duker for en fin kamp mellom klatrere og puncheurs, der vinneren fort kan ende på toppen av sammenlagtlisten til slutt.

Men en eventuell ledertrøye må først forsvares på siste etappe. Avslutningen i Tromsø er heller ikke ukomplisert på papiret. Sju korte, men bratte bakker skal bestiges i løpet av de siste 40 kilometerne. Prestevannbakken (1.2 kilometer à 7.5 prosent) er penslet inn fire ganger, mens Røstebakken (1.1 kilometer à 7.5 prosent) må klatres tre ganger. En hektisk utforkjøring på tre kilometer fører rytterne fra siste bakketopp og ned til mål i Tromsø.

Sist Arctic Race besøkte Tromsø fikk vi en nervepirrende finale der Alexander Kristoff innhentet og passerte Thor Hushovd på oppløpet, idet som var den gamle sykkelkongens siste ritt på norsk jord.

Arctic Race 2017
10. august, etappe 1: Engenes – Narvik 156.6 km
11. august, etappe 2: Sjøvegan – Bardusfoss 177.5 km
12. august, etappe 3: Lyngseidet – Finnvikdalen (Tromsø) 185.5 km
13. august, etappe 4: Tromsø – Tromsø 160.5 km

Se alle etappeprofiler her

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling