Slik blir Arctic Race 2017

Det nordnorske etapperittet avsluttes i Tromsø. 

FOKUS PÅ TROMS: Fire etapper i Troms fylke fra Narvik i sør til Tromsø i nord, betegner den femte utgaven av Arctic Race of Norway. 
FOKUS PÅ TROMS: Fire etapper i Troms fylke fra Narvik i sør til Tromsø i nord, betegner den femte utgaven av Arctic Race of Norway.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Nok en rute trygt plassert over polarsirkelen kom til uttrykk onsdag morgen, da Arctic Race of Norway-arrangøren presenterte etappene for rittets femte utgave under en pressekonferanse i Oslo.

Med flere etapper for spurterne og en kongeetappe med bakkefinale tilrettelagt for de klatresterke rytterne, var det en utgave ikke ulik de fire foregående som rittdirektør Knut-Eirik Dybdal gjorde rede for foran en forsamling ordførere, journalister og, ikke minst, representanter fra den franske storarrangøren ASO.

Hovedsete for 2017-utgaven blir Tromsø, ofte kalt «Nordens Paris», som vil spille vertskap til de to avsluttende etappene, samt starten på den siste etappen.

Etappe tre til Finnvikdalen peker seg ut som den mest avgjørende dagen, selv om fjerde etappe i Tromsø også kan bli hektisk og krevende lagt over en ganske humpete profil.

Sist Arctic Race besøkte Tromsø fikk vi en nervepirrende finale der Alexander Kristoff innhentet og passerte Thor Hushovd på oppløpet, idet som var den gamle sykkelkongens siste ritt på norsk jord.

Etappene

Selv om første etappe ender i opp i Nordland, skal det meste i denne femte utgaven av Arctic Race dreie seg om Troms fylke. En 156 kilometer åpningsetappe starter i Engenes, forserer tre ganske enkle stigninger midtveis, før det bygges opp til en nokså humpete finale inn til Narvik. Den kategoriserte stigningen til Skistua (2.4 kilometer à 6.6 prosent), bare fem kilometer før målgang, kan skape problemer for de tyngste spurterne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer