Slik blir Breens rolle i Vuelta a España

Viktig for både sammenlagthåp og sprinter.

GJENNOMBRUDDET: Vegard Breen har vist seg som en svært god tilvekst for Lotto-Belisol. Nå skal han herdes ytterligere ved å kjøre Vuelta a España. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
GJENNOMBRUDDET: Vegard Breen har vist seg som en svært god tilvekst for Lotto-Belisol. Nå skal han herdes ytterligere ved å kjøre Vuelta a España. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

21 etapper, én lagtempo, to tempoetapper, fem flate og 13 kuperte. Åtte av dem har sågar toppfinish.

Den beste dekningen av Vuelta a España får du på www.procycling.no!

Det blir garantert en spennende reise for Vegard Breen over 3018 kilometer fram mot søndag 14 september.

Romerikingen er på plass i Jerez de la Frontera for sin aller første start i en grand tour.

Årets sesong har allerede bydd på etapperitt i Luxembourg, Sveits og brosteinsdronningen Paris-Roubaix.

Fornøyd med debutsesongen At innføringsåret på landeveien hos Lotto-Belisol nå kulminerer ut i Vuelta a España, gjør 2014 til en nær sagt perfekt sesong for 24-åringen.

- Jeg er fornøyd med året mitt allerede. Det har blitt en del konkurranser, men også den mest stabile sesongen jeg noen gang har hatt. Det er mitt første år som proff, så ennå gjenstår det å se hvordan jeg takler vueltaen. Så langt har jeg ennå ikke vært på limit (grensen av hva kroppen tåler, vår anm.), så det har gått veldig bra, sier Breen til procycling.no.

Det første året som proff dreier seg om å tåle økt belastning, økt tempo og å finne seg til rette i hovedfeltet.

I Polen rundt kjente Breen at han hadde nivået inne, og dels kunne benytte rittet som oppkjøring til det som venter i Spania de kommende ukene.

Takker Joker Den tidligere Team Joker-rytteren hadde hatt en vanskeligere vei inn til det belgiske laget uten Gino Van Oudenhove som døråpner.

• Les hva Breen mener om VM-sjansene sine!

Det vet rytteren selv, og han mener dessuten at matchingen det norske kontinentallaget har gitt ham, har vært gull verdt for at han har levert varene i Lotto-Belisol.

- Det høres kanskje ut som en klisjé nå, men jeg kommer fra en utrolig god skole i Team Joker. Jeg har blitt matchet denne sesongen som jeg ble det. I fjor hadde jeg også perioder hvor jeg kjørte etappeløp på etappeløp, påpeker Breen og tenker da først og fremst på april og mai i foregående sesong.

Får en rolle i opptrekket Det meste av rosen skal han selvsagt ha selv. Alt i sine første Lotto-opptredener i Frankrike i februar, gjorde han en oppofrende jobb for Maxime Monfort.

Den sterke 31-åringen fra Bastogne er lagets sammenlagthåp under vueltaen. Derfor er det også forventet av Breen at han skal skjerme kapteinen sin underveis.

I tillegg kan han få en rolle i opptrekket for Jens Debusschere, som en av rytterne som skal trå til før Greg Henderson avslutter opptrekkerjobben fra kilometers merket og inn.

Det betyr at vi neppe får se han mye i front i feltet under innledningen av etappene.

- Jeg er glad for å få en slike rolle. Min førsteprioritet er å fullføre rittet. Jeg kan få en rolle i opptrekket på de flatere etappene, og skal beskytte Monfort på noen av de hardere etappene, sier Breen som også hadde tilsvarende oppgaver under Polen rundt.

Drømmesesong Foran årets sesong hadde Breen faktisk Paris-Roubaix, topp 10-plassering i et ritt og Vuelta a España oppført på listen over målsettinger.

Nå er han i ferd med å oppfylle dem alle.

Neste år får han ventelig enda mer tillit foran vårklassikerne, og da håper han også å kunne gå for enkeltresultater for sin belgiske arbeidsgiver.

- Jeg vil nå gå litt ned på antall rittdager neste år, og sikte meg mer inn mot resultater. Det første året dreier seg mest om å bli matchet opp mot limit, slik at kroppen herdes. Jeg har søkt å få så mye erfaring på dette nivået som mulig, og synes jeg har lyktes bra med det.

Så langt har Breen tråkket 8.887 kilometer i konkurranse denne sesongen, og vil altså nærme seg 12.000 i etterkant av vueltaen.

Ikke dårlig til førsteårsproff å være.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!