NYVINNING: Den norske hoppuka blir enda mer intens enn den tradisjonelle hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NYVINNING: Den norske hoppuka blir enda mer intens enn den tradisjonelle hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Slik blir den norske hoppuka: - Blir enda råere og tøffere

- En fantastisk sjanse til å ta sporten et steg videre.

Raw Air er navnet på den norske hoppuka i mars. Med 16 tellende hopp på rad og ingen fridager blir det en intens turnering på tampen av sesongen.

– Dette blir en fantastisk sjanse til å ta sporten et steg videre. Vi blir enda råere og tøffere, og en slik turnering kan utvikle sporten, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Torsdag ble planene for nyvinningen presentert. Hopprennene skal gå i fire norske bakker i løpet av ti dager. I tillegg skal resultatene fra laghopp og kvalifiseringsomgangene telle med i konkurransen.

Det største

I alt blir det dermed 16 strake hopp av betydning. Turneringen har oppstart 10. mars, som betyr at hopperne kommer rett fra VM i Lahti.

– Raw Air blir det største Hopp-Norge har sett på lang tid. Vi er stolte og ydmyke over å få skape et så viktig arrangement i Norge. Dette blir trolig Norges største idretts- og kulturarrangement og vil få stor oppmerksomhet også utenfor våre landegrenser, sier arrangementssjef Arne Åbråten i Norges Skiforbund.

Det skal hoppes i Holmenkollen, Lillehammer, Trondheim og Vikersund.

– Vi er godt i gang med planleggingen og vet at logistikken blir svært viktig. Heldigvis har vi erfarne arrangører og ikke minst frivillige med oss på laget, forteller Åbråten.

Stolt

Daglig leder for Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, ser fram til å innlede hoppuka.

– Vi er stolte over å få være først ut i dette spennende prosjektet og ser fram til å sette vårt preg på det. Jeg har stor tro på at dette vil løfte hoppsporten til nye høyder, og jeg tror vårt publikum og våre frivillige vil bidra stort til at det blir en suksess allerede fra år én, sier Sæterøy til skiforbundet.no.

President Stig Hamstad i Skiflyvning Vikersund følger opp: – Vikersund-publikumet, og ikke minst de tusen frivillige i Vikersund, vil uten tvil sette sitt preg på den nye turneringen allerede fra første år.

(NTB)