Slik blir din nye TV-sportshverdag

Det nye NRK og MTG-samarbeidet SportN byr på OL-sendinger 24 timer i døgnet. Og den engelske tippekampen kommer tilbake på statskanalen.

Med SportN skriver NRK og Viasat-eier MTG historie. Aldri før har en lisensfinansiert allmennkringkaster og en kommersiell medieaktør gått sammen om en betal-tv-kanal. Når SportN er på lufta - trolig allerede i november - begynner tidenes TV-sesong for de sportsinteresserte. TV 2 har allerede sagt at de kommer til å følge opp med sin egen sportskanal fra nyttår.

Ikke pay-per-view

SportN erstatter Viasat Sport 1 og vil bli distribuert på kabel, IP, parabol, samt det nye bakkenettet. I første omgang er planen å supplere innholdet med sport som NRK har senderettighetene til.

-  Pakkeprisen er ikke helt ferdig ennå, det eneste som er klart er at det ikke blir et pay-per-view-sytem, sier Stian Aune Kleppo, sportssjef i Viasat til Dagbladet.

Tidenes OL-dekning

Under vinter-OL i Torino i februar neste år får du virkelig merke den nye satsingen. Alle de norske godbitene skal gå direkte og gratis på NRK, mens SportN byr på hele 24 timer med gode og dårlige øyeblikk fra konkurransene.

-  NRK skal lage tidenes beste OL-dekning. SportN kommer til å ta seg av noen av enkeltidrettene, blant annet ishockey, sier Øyvind Lund, sportsredaktør i NRK.

Tippekampen tilbake

 FORNØYDE:  Kringkastingssjef John G. Bernander (t.h.) og MTG-sjef Hein Espen Hattestad var mer enn fornøyde da de presenterte den nye sportskanalen SportN i går. Foto: Scanpix
FORNØYDE: Kringkastingssjef John G. Bernander (t.h.) og MTG-sjef Hein Espen Hattestad var mer enn fornøyde da de presenterte den nye sportskanalen SportN i går. Foto: Scanpix Vis mer

Viasat har i dag Skandinavias største portefølje av sportsrettigheter, som omfatter blant annet Champions League, B-VM og A-VM i ishockey, europeisk basket, engelsk FA-Cup, The Championship og flere andre europeiske ligaer.

Premier League forblir på Canal +, men det nye samarbeidet betyr likevel at den engelske tippekampen er tilbake hos Arne Scheies arbeidsgiver.

-  Vi blir tilbudt tre-fire FA-cupkamper per runde. Nå får NRK lov til å plukke ut én lørdagskamp, sier Stian Aune Kleppo.

Hovedkampen fra Mesterligaen vil fortsatt bli kommentert av TV3, men en av de andre kampene vil gå live på den nye kanalen.