PLAYOFF: Adama Diomande og Hull spiller om en Premier League-plass i playoffen. Foto: 
Mandatory Credit: Action Images / Lee Smith
PLAYOFF: Adama Diomande og Hull spiller om en Premier League-plass i playoffen. Foto: Mandatory Credit: Action Images / Lee SmithVis mer

Slik blir dramet om den siste Premier League-plassen

Den spinnville playoffen.

Fire lag i den engelske mesterskapsserien kjemper om én opprykksplass. Premier League-drømmen er verdt millioner.

Seriemester Burnley og Middlesbrough var lagene som tok de to øverste plassene og dermed rykker direkte opp til Premier League neste sesong.

Bak dem finner vi Brighton, Hull, Derby og Sheffield Wednesday, lagene som møtes i playoff. Finalen går på Wembley 28. mai.

Nyrike Sheffield Wednesday I den første semifinalen møtes Brighton (3.-plass) og Sheffield Wednesday (6.-plass).

Brighton har aldri vært i Premier League og rykket opp til mesterskapsserien så sent som i 2011. Sussex-laget, som har Chris Hughton som manager, hadde muligheten til å sikre direkte opprykk i siste serierunde mot Middlesbrough, men endte på den sure tredjeplassen på målforskjell etter 1-1-kampen.

Laget har vært i playoff i to av de tre siste sesongene, bare for å ryke ut i semifinalen. Står uten tap på 14 kamper.

Sheffield Wednesday gjorde flere forsterkninger i sommer etter at den thailandske eieren Dejphon Chansiri gjorde det til uttalt mål å nå Premier League innen 2017. Klubben var i den øverste divisjonen i England fra 1992 til 2000 og har siden vært nedom League One.

Årets lag har vist seg som et solid mannskap under manager Carlos Carvalhal. Italienske Fernando Forestieri (15 seriemål) er én av dem som har stått fram.

I siste serierunde, da det ble tap for Wolverhampton, gjorde Carvalhal ti endringer. Laget stiller derfor uthvilt til playoffkampene. Wednesday slo Brighton 2-0 i fredagens første møte. Returkampen går mandag.

Diomande i Premier League? I den andre semifinalen møtes Hull (4.-plass) og Derby (5.-plass), to lag som har vært i Premier League i nyere tid.

I Hull er Steve Bruce fortsatt manager og den tidligere stopperkjempen har hatt et sterkt mannskap gjennom hele sesongen. Adama Diomande kom til klubben i september i fjor, men det er en annen spiss som har stjålet overskriftene. Abel Hernández har scoret 20 seriemål og blir en nøkkelmann i kampene mot Derby.

Forrige gang Derby var i Premier League var i 2007/08-sesongen, da rykket de ned med rekordlave elleve poeng.

Årets Derby-lag var regnet som en tittelutfordrer, men må akkurat som i fjor prøve seg gjennom playoff. Manager Paul Clement fikk sparken i februar og ble erstattet av Darren Wassall. Den tidligere akademisjefen leverte gode resultater utover våren og reddet en 5.-plass.

I playoff til den engelske mesterskapsserien møtes Walsall, Millwall, Bradford og Barnsley.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.