Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik blir du ekspert på stein, saks, papir

Med disse enkle triksene blir du en vinner.

STEIN, SAKS, PAPIR: Her prøver Vålerengas Martin Andresen og Fredrikstads Kasey Wehrman å avgjøre hvem som skal starte på hvilken side av banen i en Tippeliga-kamp i 2008. Skjermdump: C More
STEIN, SAKS, PAPIR: Her prøver Vålerengas Martin Andresen og Fredrikstads Kasey Wehrman å avgjøre hvem som skal starte på hvilken side av banen i en Tippeliga-kamp i 2008. Skjermdump: C More Vis mer

(Dagbladet): Det er med på å ta viktige avgjørelser i lek gjennom hele barndommen.

Innimellom ser vi stein, saks, papir erstatte myntkastet som avgjør hvilket av lagene som får starte en fotballkamp med avspark. Det er et viktig hjelpemiddel for folk som ikke helt klarer å komme til enighet.

To spillere starter med en knyttet neve, og du har muligheten til å vise tegnet, stein, saks eller papir med hendene. Stein knuser saks, saks kutter papir og papir pakker inn stein.

Sannheten er at det ligger litt prestisje i å være god i stein, saks, papir.

Hvis du ikke er det, har Popular Mechanics nå funnet en teknikk som kan hjelpe deg.

Teknikken Forskere ved tre kinesiske universitet observerte 360 studenter delt inn i lag på seks, der hvert lag spilte omlag 300 runder. Dette kom de frem til, dersom best av fem gjelder:

Hvis du taper første runde, skal du spille det som hadde slått motstanderens hånd i neste. Hvis du da spilte saks, og ble slått med stein, burde du spille papir i neste runde. Hvis man får suksess med en ting, vil man antakeligvis prøve den igjen.

Og når du har vunnet, må du gå for noe nytt. For da kan det hende motstanderen din forventer at du spiller samme hånd.

- Det er interessant. Vi ser at om en spiller vinner over konkurrenten i en runde, er det sannsynligheten større for at han prøver det samme igjen, sier Zhjian Wang, Bin Xu og Hai-Jun Zhou, som har skrevet rapporten.

Det konkurreres for øvrig både i norges- og verdensmesterskap i stein, saks, papir.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media