Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik blir Eggens rolle i RBK

Holdt samtaler lille julaften.

TILBAKE I RBK: Nils Arne Eggen kommer til å være til stede på én til to RBK-treninger i uka i 2015, mest for å kunne støtte de to trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, melder Adressa. Samtidig skal han fortsette å lede Orkla. Foto: Lars Eivind Bones
TILBAKE I RBK: Nils Arne Eggen kommer til å være til stede på én til to RBK-treninger i uka i 2015, mest for å kunne støtte de to trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, melder Adressa. Samtidig skal han fortsette å lede Orkla. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

(Dagbladet:) Trenerlegenden Nils Arne Eggen (73) blir mentor for Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i Rosenborg. Det melder Adresseavisen (krever innlogging).

Det har lenge vært klart at Eggen skal få en rolle i trenerapparatet. Usikkerheten har handlet om hvor mye helsa tillater at han kan foreta seg, hvor tett på selve spillergruppa han skal være, og hvordan man skal sikre at Kåre Ingebrigtsen får være hovedtrener med stor H.

Trenernes trener Lille julaften ble viktige samtaler avholdt på Brakka, forklarer Adressa.

- Vi ønsker å fortsette samarbeidet. Nils synes det var ok, og hele trenerteamet synes det var ålreit, sier Kåre Ingebrigtsen til regionavisa.

- Vi fant ut det vi har snakket om hele tiden, nemlig at vi ønsker å fortsette samarbeidet. Vi har ikke skrevet noe formelt, men jeg tror han vil få en formell rolle rundt meg og Erik. Nils skal være vår trener. Treneren til treneren. Vi skal lufte ideer med Nils, og diskutere fotball. Det er alltid greit å ha noen som gir tilbakemeldinger på hvordan vi ser ut, sier Ingebrigtsen.

Venter på ny nyre - Min rolle skal være rådgivende og støttende. Og jeg kommer ikke til å ha verken ambisjon om, eller i atferd begynne, å dominere treningene på Lerkendal. Jeg skal ikke ha noen stor tidsmessig rolle i Rosenborg. Omtrent sånn som i høst. Det betyr å være på en trening i uka, to dersom det er nødvendig, sier Eggen selv.

Eggen, som venter på å få utført nyretransplantasjon, kunngjør også at han vil fortsette som hovedtrener for Orkla FK i 3. divisjon i 2015.