Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik blir etappene under årets Arctic Race of Norway

Narvik får den gjeve avslutningsetappen.

TO ETAPPER: Alexander Kristoff vant to etapper under Arctic Race of Norrway i fjor - her på avslutningsetappen i Tromsø. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
TO ETAPPER: Alexander Kristoff vant to etapper under Arctic Race of Norrway i fjor - her på avslutningsetappen i Tromsø. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet/procycling.no): I dag ble etappene av Arctic Race of Norway 2015 presentert - og man fikk vite hvilke områder som skal vises fram på TV-bilder verden over i august.

Hele 180 land viste TV-bilder fra fjorårets Arctic Race, mens seertallene til TV 2 steg med 50 prosent fra det første året. 160.000 mennesker årets etapper ute i løypene, mens rittet i tillegg er blitt verdens åttende største sykkelritt på sosiale medier.

Fra et Hurtigrute-skip i Oslo, avslørte rittledelsen hvor etappene skal gå 13.-16. august.

• Første etappe: Harstad - Harstad 210 km

• Andre etappe: Evenskjer - Setermoen 155 km

• Tredje etappe: Målselv - Finnsnes (Senja) 175 km

• Fjerde etappe: Narvik - Narvik 160 km

- Jeg synes det er spennende etapper. Og så er det spennende at løpet mest sannsynlig ikke blir avgjort før man har syklet opp bakken i Narvik fire ganger, sier ambassadør for rittet, Thor Hushovd.

- Artic Race of Norway er det vakreste rittet jeg noen gang har syklet, og det står jeg inne for, understreker Hushovd.

I 2015 er den internasjonale statusen for rittet justert én kategori opp fra 2.1 til 2.HC.

I 2013 fikk Harstad avslutningsetappen, mens det i fjor var Tromsø som huset den siste etappen - der Alexander Kristoff spurtslo Thor Hushovd. I år er det malmbyen Narvik som får den gjeve avslutningsetappen.

- Vi håper dette rittet fortsetter for alltid. Tenke stort, jobb hardt og stol på hverandre. Det er retningslinjene vi jobber etter, sier direktør Claude Rach i arrangørorganisjasjonen ASO.

- I år er vi så fantastisk heldige og får holde avslutningsetappen av Arctic Race of Norway. Vi skal levere. Men det blir tøft å følge opp, sier ordfører i Narvik, Tore Nysæter - og peker da på jobben som er gjort i Harstad og Tromsø de to siste årene.

I Nord-Norge drømmer man om at Tour de France en dag kan ha startetappen i landsdelen.

- Jeg tror det er realistisk at dette rittet en dag blir et protour-ritt og jeg tror også at det er gode sjanser for at man en dag får Tour de France-starten her, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.