Slik blir Europas nye landslagsserie

Uefa Nations League blir presentert i dag.

KAN MØTES I TREDJEDIVISJON: På et glissent Ullevaal tapte Martin Ødegaard og Norge 1-0 mot Estland i en treningskamp i november. I 2018 kan dette isteden være en tellende kamp, i UEFAs nye landslagsserie. Håpet er at det vil trekke flere tilskuere og gi jevnere kamper. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KAN MØTES I TREDJEDIVISJON: På et glissent Ullevaal tapte Martin Ødegaard og Norge 1-0 mot Estland i en treningskamp i november. I 2018 kan dette isteden være en tellende kamp, i UEFAs nye landslagsserie. Håpet er at det vil trekke flere tilskuere og gi jevnere kamper. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor var Dagbladet det første mediet i verden til å annonsere UEFAs utkast til et klinkende nytt ligasystem for europeiske fotballnasjoner.

Prosjektet «UEFA Nations League» var den gang bare et utkast, men i går skrev BT.no at det offisielle formatet skulle bli presentert av det europeiske fotballforbundet i dag.

Komitéen har foretatt flere endringer siden idéen først ble lansert for omtrent fire år siden, og UEFA annonserer blant annet at det nye kvalifiseringssystemet vil tre i kraft allerede høsten etter neste Fotball-VM i 2018.

Presidenten i det norske fotballforbundet, Yngve Hallén, forteller Bergens Tidende at alle nasjonale forbund har vært med på arbeidet, og at han selv satt i komitéen som utformet den endelige modellen.

- Det er store kommersielle verdier knyttet til dette, og det er derfor viktig å sikre at sporten settes i sentrum. Det har vært komitéen sitt fokus. Konseptet er et helt annet nå enn da vi startet arbeidet, sa Yngve Hallén til bergensavisen.

Slik blir «Nations League» UEFAs nettsider forklarer hvordan den nye ligastrukturen blir, og hvilke fordeler den kommer til å få for de ulike nasjonene. I korte trekk kan ligasystemet beskrives slik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer