Slik blir Hareide ny landslagstrener

ETTER KAMPEN mot Røde Stjerne neste uke kommer Rosenborg til å frigi Åge Hareide til landslaget.

Det er alle som har litt innsikt i det offisielle fotball-Norge, Dagbladet inkludert, overbevist om.

Riktignok hevder både Fotballforbundet og Rosenborg at saken er død, Hareide fikk sitt tilbud, takket nei og blir i Rosenborg.

Men det er det ingen som lenger tror på.

Heller ikke Dagbladet.

Våre kilder bekrefter samstemt at Hareide-saken slett ikke er så død som hovedaktørene vil at vi skal tro. Snarere tvert imot.

- Hareide-saken er som et ulmende bål som vil blusse opp igjen etter returkampen mot Røde Stjerne neste uke, sier en kilde med nært kjennskap til hva som foregår i det offisielle Fotball-Norge.

SLIK KAN floken løses:

  • Per Omdal tar ny kontakt med RBK, og ber om å få fortsette samtalene med Hareide, denne gang tas RBK også med som samtalepartner.
  • RBK-direktør Rune Bratseth tar ansvar for fotball-Norge, og lar Hareide få lov til å ta den gjeveste jobben som er å oppdrive i norsk fotball. En jobb han vet at Hareide er veldig fristet av.
  • Hareide kan rolig takke ja. Både han selv, Rosenborg og ikke minst Fotballforbundet kommer ut av en tilsynelatende fastlåst situasjon med både ære og ansikt i perfekt stand.

OMDAL har ved den forrige henvendelsen til Hareide sagt at han betrakter RBK-treneren som et førstevalg. Derfor bør han gjøre et nytt forsøk på å få det som han vil og ikke ansette et andrevalg. Dessuten, ved å skaffe landet en landslagstrener som vil inngi respekt og skape begeistring i folket fra første dag - som Hareide vil gjøre - har Omdal levert den perfekte avskjedsgaven til norsk fotball.

RUNE BRATSETH misliker sterkt at kontinuiteten i Rosenborg klusses til ved at Hareide går. Samtidig vet Bratseth at Hareide er fristet av landslagsjobben. RBK-sjefen er en smart mann, og det er ikke usannsynlig at han frigir Hareide og «ofrer» Rosenborg til fordel for Fotball-Norges beste i denne saken. Dessuten er det en enklere sak å få på plass en ny trener i suksess-bedriften RBK enn det er å finne en akseptabel kandidat til et

skakkjørt landslag.

Hareide kan med Bratseths velsignelse se bort fra alt som tidligere er sagt i og med at situasjonen har endret seg radikalt. Med god samvittighet og adskillig arbeidslyst kan han gå løs på en jobb det er helt natulig at han fristes av.

Nøkkelpersonen her er Rune Bratseth og resten av RBK-ledelsen.

Med RBKs velvilje kan alle bli vinnere.

I MOTSATT FALL vil Norge sitte igjen med et andrevalg som trener, mens Rosenborg har en trener som helst ville hatt en annen jobb.

Det er selvsagt en situasjon ingen av dem vil ha.

Derfor kommer dette til å ordne seg. Med hjelp av en smule diplomtati og en dose sunn fornuft.

Åge Hareide kommer til å bli Norges neste landslagstrener.

Og han vil være på plass før VM-trekningen i Frankfurt 5. desember.

ØNSKET AV ALLE: Onsdag kveld forsvant Norge ut av fotball-EM, og Semb takket for seg. Nå håper og tror de fleste at Åge Hareide likevel blir ny landslagstrener.