Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik blir idrettsåret 2015

Mange godbiter å se fram til.

VM: Et av sommerens høydepunkter blir fotball-VM for kvinner i Canada, som spilles mellom 6. juni og 5. juli. Foto: JULIEN WARNAND / NTB scanpix
VM: Et av sommerens høydepunkter blir fotball-VM for kvinner i Canada, som spilles mellom 6. juni og 5. juli. Foto: JULIEN WARNAND / NTB scanpix Vis mer

Det kommende sportsåret blir kanskje ikke like spektakulært som det forrige, men høydepunktene står i kø også i 2015. Blant annet skal norske utøvere kjempe om VM-gull i en rekke idretter.

Det skal mye til å toppe et år som inneholdt både fotball-VM for menn og vinter-OL. Men sportsåret 2015 er allerede kommet godt i gang.

Og som vanlig er, både startes og avsluttes det med konkurranser fra den tysk-østerrikske hoppuken.

Også i Tour de Ski har utøverne begynt å bevege på seg, men for skiidrettene kommer det store høydepunktet først noe senere i vinter:

VM i nordiske grener går av stabelen i svenske Falun fra 18. februar til 1. mars. Dessuten skal alpinistene kjøre verdensmesterskap i Colorado 2.-15. februar, mens skiskytterne gjør opp om sine medaljer i Kontiolahti måneden etter.

Sportssommer Innimellom alle de største mesterskapene konkurreres det i NM, verdenscup, eliteserier, klubbturneringer i fotball og håndball og mye, mye mer. Det blir med andre ord ikke kjedelig mens man venter på hvor fotballkometen Martin Ødegaard (16) bestemmer seg for å fortsette sin karriere.

Et av sommerens høydepunkter blir fotball-VM for kvinner i Canada, som spilles mellom 6. juni og 5. juli. Dessuten skal Alexander Kristoff og de andre norske syklistene konkurrere i Tour de France. Også i roing og friidrett har Norge gode medaljesjanser den kommende sommeren.

VM-jubel kan det også bli for Cecilia Brækhus på norsk jord. Hun får trolig bokse sin første proffkamp på hjemmebane i løpet av 2015.

Mesterskap i fleng Og etter at ishockeyherrene har spilt VM i Tsjekkia, skøyteløperne har gått sine fire internasjonale mesterskap, snowboarderne har satt nye triks i X-Games-bakken og friidrettsstadion i Beijing er ryddet, så gjenstår det fortsatt mye å glede seg til for norske sportsentusiaster.

Eliteserien i fotball drar seg til, og det nærmer seg cupfinaler mens også de europeiske storklubbene er i gang med sine sesonger på ny. Svømme-VM, Sykkel-VM i september, fotballherrenes EM-kvalifisering, store tennis- og golfturneringer er noe av det som bør nevnes.

Og tradisjonen tro, når det nærmer seg jul i 2015: Håndballjentene drar til Danmark og er nok en gang blant favorittene når det skal gjøres opp om VM-medaljer.

Når juleribba så er fortært og de fleste har fått litt ferie, er det «på'n» igjen. Med nyttårshopprenn, Tour de Ski og nye, norske idrettsprestasjoner.

(NTB)