Slik blir Kristoffs VM-oppkjøring

Kopierer opplegg for en verdensmester.

VEIEN TIL VM: Det blir Arctic Race og WorldTour-ritt for Alexander Kristoff fram mot VM i Spania i slutten av september. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
VEIEN TIL VM: Det blir Arctic Race og WorldTour-ritt for Alexander Kristoff fram mot VM i Spania i slutten av september. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

(procycling.no): Team Kristoff lekte tidligere med tanken om å kjøre ENECO Tour i august, men nå avslører trener Stein Ørn at Arctic Race of Norway blir det eneste etapperittet for Alexander Kristoff foran sykkel-VM.

• LIVE: Følg Tour de France på procycling.no!

Etter den nordnorske sykkelfesten venter så fire WorldTour-ritt: Vattenfall Cyclassics (24. august), GP Plouay (31. august), GP Quebec (12. september) og GP Montreal (14. september).

- Det er ikke ulikt opplegget Rui Costa kjørte i fjor, bemerker Ørn overfor procycling.no.

Droppet vueltaen De fleste husker nok at portugiseren ble verdensmester under VM i Firenze i fjor. Da kjørte han riktignok Brussels Cycling Classic og GP Fourmies mellom Plouay og WorldTour-rittene i Canada.

I forkant kjørte han Tour de France og kjempet i toppen i både Quebec og Montreal, før han vant VM.

Nok et bevis på at man kan vinne mesterskapet uten å kjøre Spania rundt i forkant.

For Alexander Kristoffs del blir oppladningen også en pekepinn på hvordan sesongopplegget blir foran VM i Richmond i 2015.

- Kan kjempe om gullet i Richmond Da mener nemlig Ørn at mulighetene til å kjempe om VM-gullet er enda større enn de er i Ponferrada den 28. september i år.

- Det er tre bakker mot slutten av løypa. Og den kronglete løypa eliminerer spurtopptrekkene. Den bør passe meget godt til klassikeryttere med god utholdenhet og kjørestyrke.

- Det er veldig viktig for Alex å kjøre VM i år, men oppkjøringen er også en test med tanke på neste år, avslutter Ørn.