Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrennslandslaget 2020/2021

Slik blir landslagene

Norges Skiforbund offentliggjorde i dag langrennslandslagene for neste sesong. Der finner vi blant andre kjempetalentet Helene Marie Fossesholm (18).

NYE DUELLER: Frida Karlsson må tåle konkurranse fra Therese Johaug og Ingvild Flugstad også neste sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NYE DUELLER: Frida Karlsson må tåle konkurranse fra Therese Johaug og Ingvild Flugstad også neste sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fortsatt er det knyttet stor spenning til hvor og hvordan årets sesong kommer til å bli. Corona-pandemien har skapt stor usikkerhet internasjonalt, og den har også rammet Skiforbundets økonomi.

I fjor var det 27 løpere på landslaget, og i år er det ventet at det kom til å være færre. Også i ledelsen har det blitt gjort forandringer.

Langrennssjef Espen Bjervig sier at yngre utøvere får et fokus i år. Dette er et strategisk valg, sier han, for å sikre gode løpere også i framtida.

Forbundet er allerede forberedt på at viruspandemien kan skape problemer for kommende sesong.

- Vi ser for oss tre scenarioer: At verdenscupen går som planlagt og slik vi kjenner det, det andre er en begrenset reisemulighet og en begrenset verdenscup. Det siste er et scenario der vi må gjøre alt nasjonalt. Vi jobber mye med å se på hvordan vi skal løse de forskjellige scenarioene, sier Bjervig.

NÅ: Skiforbundet sitt uttak av elitelaget Vis mer

Klæbo-ønsket godtatt

Allerede før dagens pressekonferanse var det klart at Martin Johnsrud Sundbys tid på landslaget var over. Veteranen har vært en viktig del av landslaget de siste 12 sesongen.

Johannes Høsflot Klæbo kom fort kort tid siden med et ønske om å flytte tilbake fra allroundlaget til sprintlaget, og det ønsket ble offisielt godtatt da årets lag kom.

- Vinteren blir spesiell, men det viktigste er å forberede seg på at det blir en vanlig sesong, sier Klæbo.

TIL SPRINT: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Jøra Bygg / NTB scanpix
TIL SPRINT: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Jøra Bygg / NTB scanpix Vis mer

Talent inn

Nytt er at supertalentet Helene Marie Fossesholm (18) er på elitelandslaget.

- Det blir nytt for meg også. Jeg er den yngste på laget og har ikke vært i dette gamet før. Men jeg har mange lagvenninner som kan hjelpe meg og som har veldig mye erfaring. Jeg kommer til å søke råd, og tror det skal gå veldig greit. Jeg har noen ess i ermet og kan bidra med litt selv om jeg er yngst, sier Fossesholm.

Fossesholm sier at hun med det vil prioritere ned sykkelsatsingen.

- Jeg legger den ikke fra meg uansett, for det er en fantastisk måte å trene på. Jeg kommer til å måtte nedprioritere litt, det er jeg fullt klar over, sier hun.

PÅ LANDSLAGET: Helene Marie Fossesholm. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ LANDSLAGET: Helene Marie Fossesholm. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Herrelagene for 2021/2021-sesongen ser slik ut:

Allround menn: Emil Iversen, Didrik Tønseth, Sjur Røthe, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Martin Løwstrøm Nyenget (NY).

Ute: Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo og Niklas Dyrhaug.

Sprint menn: Johannes Høsflot Klæbo (NY), Sindre Bjørnestad Skar, Finn-Hågen Krogh, Pål Golberg, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl. (NY)

Kvinnelaget for 2020/2021-sesongen ser slik ut: Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth, Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm og Therese Johaug.

Paralandslaget ser slik ut: Vilde Nilsen, Birgit Skarstein, Thomas Kårbøl Oxaal (ledsager Ole-Martin Lid), Trygve Larsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!