Slik blir Liv Gretes nye hverdag

Hvis landslagssjefen klarer å overtale henne.

(Dagbladet.no) Norges beste kvinnelige skiskytter gjennom tidene har bestemt seg for å legge opp. Det melder NRK.

- Jeg kan bekrefte at jeg vil gå mine siste renn i verdenscupavslutningen i Holmenkollen til helgen, sier Liv Grete Skjelbreid Poiree til NRK Sporten.

Nå starter jobben for å beholde skiskytterdronningen i miljøet. Landslagssjefen i skiskyting, Arne Idland, satser alt på å finne en ny rolle til Liv Grete når karrieren er over.

- Når hun får dette litt på avstand, vil vi bruke henne i andre roller.

- Hvilke roller?

- Vi vil at hun skal jobbe med jenterekruttering blant jenter på 13,14,15 år, og kanskje jobbe inn mot sponsorene våre. Men jeg skal la henne få fred og ro nå, og heller ta opp dialogen til sommeren, sier Idland engasjert.

Han mener Skjelbreid Poiree er som skapt for rekrutteringsjobben.

- Hun er veldig flink på akkurat det. Fore noen år siden ble hun kåret til årets forbilde på idrettsgallaen, og hun er en viktig rollemodell for unge idrettsjenter. Derfor håper jeg inderlig hun sier ja, sier Idland til Dagbladet.no.

SLUTT: En lang og fantastisk idrettskarriere går mot slutten. Liv Grete Skjelbreid Poiree legger opp etter Holmenkollen-rennene til helga. Foto: SCANPIX
SLUTT: En lang og fantastisk idrettskarriere går mot slutten. Liv Grete Skjelbreid Poiree legger opp etter Holmenkollen-rennene til helga. Foto: SCANPIX Vis mer

Liv Grete har seks individuelle VM-titler, og 22 seire i verdenscupen.  Karrierens høydepunkt kom i 2004, da hun vant utrolige fire VM-gull i VM i Oberhof. Utad framsto Liv Grete svært lykkelig etter den fantastiske prestasjonen.

På innsiden var virkeligheten en ganske annen.

Den blide jenta fra Hålandsdalen sleit med dårlig samvittighet for datteren Emma, mer enn hun ville innrømme. I boka "Fullt hus - eventyret om norsk skiskyting" fortalte hun for første gang åpent om den mentale knekken hun fikk i etterkant av VM.

- Jeg gikk rett i veggen. Påkjenningen hadde vært altfor stor i forhold til det spinkle treningsgrunnlaget jeg hadde, forteller hun i boka.  

De to siste sesongene har hun slitt tungt. I år har hun en verdenscupseier, men mislyktes i OL. Uansett er det inger over, ingen ved siden av på kvinnesiden i norsk skiskyting.

- Hun har vært utrolig viktig for norsk skiskyting, og en frontfigur for våre løpere. Liv Grete er et utpreget konkurransemenneske, og best når det gjelder.

- Ser det svart ut for skiskytingen på kvinnesiden nå?

- Nei. Gro Marit Istad ble verdensmester i fjor, og Linda Tjørhom vant i verdenscupen så sent som forrige uke. I tillegg har vi Tora Berger. Det er ikke helsvart selv om Liv Grete legger opp, forsikrer Arne Idland.

Slik blir Liv Gretes nye hverdag

Før han legger til:

- Men det vil ta tid å finne en like stor profil. Det finnes bare én Liv Grete.

Din mening: Hvor mye har Liv Grete Skjelbreid Poiree betydd for norsk skiskyting?