Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik blir Martins nye liv

Privatlærer, skole og ny treningshverdag.

SNART MADRID-GUTT? Strømsgodsets Martin Ødegaard har, ifølge Drammens Tidende, bestemt seg for å bli en del av Real Madrid. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SNART MADRID-GUTT? Strømsgodsets Martin Ødegaard har, ifølge Drammens Tidende, bestemt seg for å bli en del av Real Madrid. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Klokka 11.00 hver dag møtes Cristiano Ronaldo og co. på treningsfeltet Valdebebas i Madrid. Nå blir dette Martin Ødegaards nye arbeidsplass.

Det er på Valdebebas Real Madrid legger grunnlaget for suksessen. I går meldte Drammens Tidende at Ødegaard har bestemt seg: Han vil til den spanske storklubben.

Bare formaliteter gjensto i går kveld. Spanske kilder slo til og med fast at en avtale er klar. Nå venter en ny verden den norske 16- åringen.

Uklart Det er uklart om Ødegaard er aktuell for A-laget eller Real Madrid Castilla, som er reservelaget.

En spansk kilde med kontakter i Real-hierarkiet hevdet overfor Dagbladet i går kveld at unggutten vil spille i Strømsgodset ut vårsesongen.

GJEMT: Real Madrid sitt treningsanlegg ved Valdebebas i Madrid.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GJEMT: Real Madrid sitt treningsanlegg ved Valdebebas i Madrid. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Deretter følger han A-laget til Real Madrid i oppkjøringen til neste sesong.

Andre kilder avviser dette, og sier at Ødegaard reiser ned allerede denne uka.

Overbeviser han, blir han en av manager Carlo Ancelottis utvalgte menn. Gjør han det midt på treet, trener han med B-laget, der Zinedine Zidane er sjef.

- Ancelotti og staben hans bestemmer hver morgen hvilke øvelser laget skal gjennom. Treninga varer i opptil halvannen time. Resten av dagen har spillerne fri, sier journalist Ruben Jimenez i sportsavisa Marca.

Skole Valdebebas ligger 10-15 minutter fra Madrids hovedflyplass Barajas.

TRENER: Zinedine Zidane leder Real Madrids reservelag: Castilla. Foto: AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE
TRENER: Zinedine Zidane leder Real Madrids reservelag: Castilla. Foto: AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE Vis mer

Her er alt av treningsfasiliteter og medisinsk ekspertise, samt skole for de yngste spillerne.

- Inntil i fjor hadde Real Madrid en avtale med en lokal skole. Nå er det klasser inne på Valdebebas. Ødegaard vil få privatlærer, på samme måte som Gareth Bale, slik at han lærer spansk. Det er viktig, påpeker Jimenez.

Han er en av Spanias ledende journalister på Real Madrid.

- Personlig tror jeg Ødegaard er mest aktuell for B-laget. Laget spiller i Segunda B, som er det tredje øverste nivået i Spania.

Flere eksempler Men veien til A-laget er ikke nødvendigvis lang.

Nacho Fernández, Jesé Rodríguez, Álvaro Morata og Álvaro Medrán er eksempler på spillere som har tatt steget internt i klubben.

- Hva kommer Ødegaard til å tjene?

- Bayern München ga ham et tilbud på 13 millioner kroner. I Real Madrid blir årslønna mindre enn åtte millioner, anslår Jimenez.

Eksklusive leiligheter Klubben vil være behjelpelig med å finne leilighet til Ødegaard og faren. Pappa Hans Erik skal være forespeilet en jobb som trener eller spillerutvikler i klubben.

- Real Madrid-spillerne bor i noen få, men eksklusive nabolag, som La Moraleja og La Finca. Ronaldo bor i sistnevnte strøk, opplyser
Jimenez.

TRENINGSFELT: Real Madrid-spillerne på treningsanlegget Valdebebas. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
TRENINGSFELT: Real Madrid-spillerne på treningsanlegget Valdebebas. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN Vis mer