NYE OPPGAVER: Michael Mørkøv har måttet avslutte samarbeidet med Alexander Kristoff, og skal heller hjelpe Elia Viviani til nye triumfer i 2018-sesongen. FOTO: NTB/Scanpix
NYE OPPGAVER: Michael Mørkøv har måttet avslutte samarbeidet med Alexander Kristoff, og skal heller hjelpe Elia Viviani til nye triumfer i 2018-sesongen. FOTO: NTB/ScanpixVis mer

Michael Mørkøv i Quick Step:

Slik blir Mørkøvs hverdag uten Alexander Kristoff

Får ansvar for å hjelpe italiensk spurter.

(procycling.no): Under Arctic Race i 2015, ble det kjent at Michael Mørkøv forlot Tinkoff-Saxo til fordel for Katusha.

De siste to sesongen har han hatt et meget velfungerende samarbeid med Alexander Kristoff.

22 seirer har nordmannen tatt de to årene, og dansken har ofte hatt en avgjørende rolle i forkant. Det var ikke tilfellet i årets Tour de France, der 32-åringen fra Danmark var hjemmesitter - og det da heller ikke lyktes Stavanger-mannen å hente hjem en etappeseier.

Året i forveien veltet Mørkøv stygt under åpningsetappen, noe som har gjort at vi dessverre aldri helt har fått se hva duoen kunne ha fått til i Tour de France-sammenheng.

Skal følge Viviani

Etter å ha vært sterkt ønsket av Kristoff som del av UAE Team Emirates-oppstillingen foran 2018-sesongen, mottok Mørkøv i stedet et tilbud fra Quick Step-Floors han ikke kunne si nei til.

I et intervju med danske feltet.dk letter han nå litt på sløret om hva det belgiske klassikerlaget forventer av ham neste år.

- I utgangspunktet skal jeg følge Elia Viviani, og det tror jeg blir en god løsning. Han er mer en klassisk spurter (enn de øvrige på laget), og jeg tror jeg kan utgjøre en forskjell, sier Mørkøv til feltet.dk i forbindelse med banesykling i Ballerup i helga.

Matchet Kristoff på sensommeren

Mørkøv kjenner til italieneren fra Team Sky nettopp fra velodromen. I det britiske storlaget har ikke 28-åringen fått vist fram sitt fulle potensial - men han var meget god denne sensommeren.

Vivani vant både Bretagne Classic og Cyclassics i Hamburg, der Kristoff ble henholdsvis nummer to og fire.

Dog uten Mørkøvs hjelp, som da klargjorde seg for innsats i vueltaen for sitt Katusha-Alpecin.

Under Tour of Britain var Kristoff stort sett overlatt til seg selv, mens Viviani turet på videre og innkasserte nok en seier i beltet.

I Bergen var nordmannen klart best, mens Viviani faktisk tråkket inn på plassen bak Odd Christian Eiking …

- Hadde vært fett å kjøre med Gaviria, og

I Quick Step-drakt vil Mørkøv starte sesongen med Tour Down Under og Abu-Dhabi. Begge steder får han ventelig selskap av italieneren.

Hans belgiske arbeidsgiver har selvsagt også andre spurtere i stallen, men Mørkøv virker tilfreds med løsningen som er trukket opp for ham under sesongforberedelsene så langt:

- Det hadde vært fett å kjøre med (Fernando) Gaviria og, da han kommer til å vinne mange ritt, men han er også en Sagan-type. Han kommer til å gjøre mye av jobben selv. Når jeg ser på kompetansen jeg sitter med, passer det nok veldig bra til å hjelpe Viviani, mener han.

Dansken sier at han også håper å få noen muligheter i klassikerne, selv om han vet det blir tøft å sprenge seg inn på laget i den perioden.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!