Slik blir Mourinho den perfekte England-sjef

- Du trenger bare tre kvaliteter, sier Svennis.

(Dagbladet.no): Sven Göran Erikson vet alt om sorger og gleder ved å være landslagstrener for England.

- Det er den største fotballjobben i Europa og i hele verden, sier den sindige svensken.

Jose Mourinho har plutselig havnet i favorittsjiktet som Steve McClarens erstatter etter at han ba om et tilbud fra FA.

Forstår ropet etter Mourinho

Under Svennis\' pressekonferanse før helgas City-kamp, ville journalistene vite hva han mente om Mourinhos kandidatur.

- Jeg kan forstå ropet etter Mourinho. Han er fargerik, suksessrik og media elsker ham. Men jeg vil ikke gå ut og si at jeg støtter Mourinho, fordi det ikke er jobben min. Dette er fullstendig opp til FA (fotballforbundet), sa Svennis ifølge blant annet PA.

Svennis måtte leve med skepsisen til ham som Englands første utenlandske landslagssjef. Til tross for en meget sterk resultatrekke i offisielle kamper, ble engelske fans og journalister aldri helt fornøyd.

Han viste for lite følelser, spilte for defensivt og brukte spillere i feil posisjoner. Han fikk også privatlivet brettet ut i media, og ble stadig minnet om de svimlende summene på lønnsslippen.

VERDENS STØRSTE FOTBALLJOBB: Sven Göran Erikssons siste dag på jobben som sjef for England: Etter tapet for Portugal på straffer i VM i fjor sommer. Foto: AFP/Scanpix
VERDENS STØRSTE FOTBALLJOBB: Sven Göran Erikssons siste dag på jobben som sjef for England: Etter tapet for Portugal på straffer i VM i fjor sommer. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Trenger tre kvaliteter

I høst har Eriksson vist sin klasse i Premier League, der hans Manchester City ligger på tredjeplass. Og i går klarte han ikke dy seg for å spøke med kravene han opplevde som landslagstrener.

- Mourinho har allerede hatt suksess, men for å være engelsk landslagssjef må du vinne hver kamp, ikke gjøre noe som helst i privatlivet og forhåpentligvis ikke tjene for mye penger. Det er de eneste kvalitetene du trenger, og om du har disse er du perfekt, sier han.

Det fikser vel du, «The Special One»?

PS: Svennis har all mulig grunn til å koste på seg et smil om dagen. Laget hans ligger allerede på tredjeplass i ligaen, og nå har City-eier Thaksin Shinawatra gitt klarsignal til å handle for 340 mililoner kroner i januar. Nicolas Anelka skal være øverst på svenskens ønskeliste, skriver The Guardian.

Slik blir Mourinho den perfekte England-sjef
ELSKET OG HATET: Det er sikkert delte meninger om Jose Mourinho som England-trener. Men kjedelig ville det garantert ikke blitt.