KLAR: Landslagssjef Christian Berge ser fram til EM i Kroatia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR: Landslagssjef Christian Berge ser fram til EM i Kroatia. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Håndball-EM herrer

Slik blir Norges gruppe i håndball-EM: - Vi er veldig revansjelystne

Ble klart i dag.

(Dagbladet): Det går tungt inn på Christian Berge når laget hans taper en håndballkamp.

Da gruppene til EM i Kroatia i januar ble trukket i dag, var treneren for det norske håndballlaget raskt framme og sa at laget var revansjelystne.

Norge er i gruppe med Hviterussland, Østerrike og Frankrike.

Vil ha revansj

To av lagene har påført de norske håndballgutta tunge tap tidligere.

Frankrike slo Norge i VM-finalen i år, og Østerrike spolerte VM-sjansene i 2014 da de slo Norge i kvaliken.

- Frankrike kjenner vi godt til. Vi har lyst til å revansjere VM-tapet og vi tapte også mot dem i EM-kvalifiseringen. Da syns jeg ikke vi fikk vist hva vi egentlig er gode for. Sist gang vi møtte Østerrike var i VM-kvalifiseringen i 2014, så vi er veldig revansjelysten der også. Jeg husker fortsatt den kampen godt, sier Berge til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Vi har også bra informasjon om Hviterussland. De har nok tatt steg siden den gang, og har blant annet byttet ut en del spiller og satser på unge spillere nå.

- Hvor fornøyd er du med trekningen?

- Helt middels fornøyd. Vi vet at hvis du skal komme et godt stykke i mesterskapet må du ha med deg poeng inn i mellomrunden. Da må du vinne de fleste kampene i grunnspillet. Planen er at vi skal gjøre det, sier Berge.

Drømmer om gull

Ambisjonene er store hos de norske gutta. De er ikke redde for å si at de drømmer om gull i Kroatia:

- Nå har vi to semifinaler på rad og ett sølv, så nå gjelder det å gå helt til topps neste gang. Det er absolutt mulig. Vi har mange spillere som tar steg for steg, uttalte Sander Sagosen til Dagbladet etter plassen ble sikret i Oslo Spektrum for seks dager siden.

– Vi har spilt så god håndball i det siste at det er blitt et visst forventningspress på oss, og det synes jeg bare er moro. Jeg blir veldig overrasket hvis ikke vi gutta kommer til å snakke om semifinale. Jeg kan forestille meg at det er det vi går etter, forteller Bjarte Myrhol til NTB .