Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik blir Norges mulige EM-gruppe

Norge får tøff motstand om vei videre til sluttspillet om de kvalifiserer seg til EM neste år.

STJERNETREKNING: Det var mange gamle helter på scenen da trekningen av neste års EM ble gjort lørdag. Her er Francesco Totti, Ruud Gullit, Philipp Lahm og Iker Casillas. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix
STJERNETREKNING: Det var mange gamle helter på scenen da trekningen av neste års EM ble gjort lørdag. Her er Francesco Totti, Ruud Gullit, Philipp Lahm og Iker Casillas. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix Vis mer

I Bucuresti ble trekningen av neste års EM-sluttspill avholdt. Der ble det klart at om Norge kvalifiserer seg til EM blir England, Kroatia og Tsjekkia motstandere.

Om Norge klarer å kvalifisere seg fra gruppespillet vil de møte England på Wembley, mens de to andre kampene mot Kroatia og Tsjekkia vil spilles på Hampden Park i Glasgow.

Åge Hareides Danmark får tre hjemmekamper i Parken i København i sommerens gruppespill. Med seg i gruppa får de verdensenerne Belgia, samt Russland og Finland.

Stjernepreget trekning

Marcel Desailly, Philipp Lahm, Iker Casillas, Ruud Gullit, John Sivebæk, Karel Poborsky, Francesco Totti, Andrej Arsjavin og Thodoris Zagorakis var blant de gamle heltene som trakk gruppene.

Særlig Gruppe F skiller seg ut som en som blir verdt å følge ekstra nøye med på. Regjerende mestere Portugal møter nemlig verdensmester Frankrike og forrige verdensmester Tyskland.

Slik ser alle gruppene ut:

Gruppe A: Italia, Sveits, Tyrkia, Wales

Gruppe B: Belgia, Russland, Danmark, Finland

Gruppe C: Ukraina, Nederland, Østerrike, Georgia/Hviterussland/Kosovo/Makedonia

Gruppe D: England, Kroatia, Tsjekkia, Norge/Skottland/Serbia/Israel

Gruppe E: Spania, Polen, Sverige, Bosnia-Herzegovina/Nord-Irland/Slovakia/Irland

Gruppe F: Tyskland, Frankrike, Portugal, Bulgaria/Island/Romania/Ungarn

12 vertsbyer

I forbindelse med at det er 60 år siden det første Europamesterskapet ble arrangert har UEFA valgt å arrangere mesterskapet på tvers av hele kontinentet.

Hele 12 byer rundt om i Europa skal være vertsbyer. Bucuresti, London, München, Dublin, København, Bilbao, St. Petersburg, Roma, Baku, Amsterdam, Glasgow og Budapest skal alle være vertskap for kamper under neste sommers mesterskap.

Finalen og semifinalene spilles alle på Wembley Stadium i London.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media