Slik blir Norges U20-tropp til VM

Salzburg-proffen Erling Braut Håland er den største profilen i den norske troppen i sommerens U20-VM i Polen.

LEDER AN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Scanpix
LEDER AN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det ble klart da landslagstrener Pål Arne Johansen kompletterte sin tropp tirsdag.

– Det var et tøft og krevende uttak, sa landslagstreneren i forbindelse med uttaket.

Landslagstrener Pål Arne Johansen har stor tro på sitt mannskap.

– Dette er en gjeng som virkelig er én gjeng – med et veldig sterkt samhold og en rå vilje til å få til ting sammen. Det har fått oss helt fram til VM og kommer også til å være noe som kjennetegner oss i sluttspillet, sier han.

Det norske laget sikret seg VM-billetten ved å slå regjerende verdensmester England 3-0 på en overbevisende måte i den siste og avgjørende kvalifiseringskampen.

Norges deltar i U20-VM for første gang siden 1993. Tommy Svindal Larsen og Petter Rudi var to av spillerne som utgjorde troppen den gangen.

Tøff gruppe

Uruguay, New Zealand og Honduras er motstandere i gruppespillet, og de to beste i hver gruppe pluss de fire beste gruppetreerne går videre til åttedelsfinale.

Totalt 24 nasjoner deltar i mesterskapet, og Norge er en av kun seks europeiske nasjoner. England og Tyskland var blant stormaktene som ikke maktet å kvalifisere seg.

– Vi er meget stolte av det U20-laget med støtteapparat og spillere hittil har oppnådd. Vi gleder oss hemningsløst til det braker løst i Polen, sier elitedirektør Lise Klaveness i Norges Fotballforbund.

Sluttspillet arrangeres i Polen i perioden 23. mai til 15. juni.

U20-landslaget er et av fire norske landslag som skal ut i sluttspill denne sommeren. A-landslaget for kvinner, jenter 19 og gutter 19 er de tre andre.