Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Slik blir norske langrennsløpere møtt i Finland: - Det er avskyelig

Spesiell mottakelse i Finland.

LITE HYGGELIG: Allerede før åpningsdagen er det norske laget blitt møtt med et skilt med skriften:
&nbsp;<span style="background-color: initial;">«DDR Norway Ski team = Doping team». Foto: Expressen</span>
LITE HYGGELIG: Allerede før åpningsdagen er det norske laget blitt møtt med et skilt med skriften:  «DDR Norway Ski team = Doping team». Foto: Expressen Vis mer

OSLO/KUUSAMO (Dagbladet): Verdenscupen i langrenn starter i finske Kuusamo i morgen - og det norske landslaget får ingen hyggelig velkomst.

Selv om det er åtte minusgrader og iskaldt i Kuusamo, er temperaturen kanskje høyere enn noensinne i langrennsløypa i Ruka. Allerede før åpningsdagen er det norske laget blitt møtt med et skilt med skriften:

VEKKER AVSKY: De norske langrennsløperne synes ikke noe om dette påfunnet. Foto: NTB Scanpix
VEKKER AVSKY: De norske langrennsløperne synes ikke noe om dette påfunnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«DDR Norway Ski team = Doping team»

Det er også tegnet på ei sprøyte på skiltet. Trolig siktes det til gamle Øst-Tyskland som ikke var kjent for sitt antidopingarbeid.

Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe og Kari Øyre Slind fikk god finsk mottakelse da de ankom flyplassen i Kuusamo rundt 13.30 i dag, selv om baggasjen ikke kom som bestilt. DDR-skiltet som venter i løypa, synes de imidlertid ikke noe om.

- Det der er over streken og litt sjokkerende. Jeg blir trist og lei meg hvis noen har den holdningen, sier Dyrhaug.

Både svenske Expressen og Aftonbladet har omtalt det spesielle skiltet.

En spøk

Og langrennsløper Emil Iversen fikk også et glimt av det.

- Se der ja... Ja, det er sikkert noen som tror det, men de fleste forstår nok at vi ikke holder på med noe sånt, sier Emil Iversen til Aftonbladet.

De norske langrennsgutta er ikke overrasket over at det kommer et slikt hån.

- Jeg ser på det som en spøk, det må vi tåle. Det er sikkert ikke den siste spøken vi blir utsatt for, sier Finn Hågen Krogh.

Vil dukke opp spørsmål

Marit Bjørgen forteller også at hun er forberedt på kritiske spørsmål fra utenlandske journalister.

- Ja. Litt. Kanskje man bør terpe på engelsk. Spørsmålene vil nok dukke opp, det vil de nok, sier Bjørgen til NTB.

Finske Aino-Kaisa Saarinen har tidligere uttalt seg kritisk om Norges bruk av astmamedisiner. Hun er også kritisk til lappen som er hengt opp.

- Det er avskyelig, sier hun til Aftonbladet.

I morgen er det klassisk sprint for herrer og damer i finske Ruka. Kvalifiseringen starter 10.00 og finalene går 12.30.

Sundby usikker på sprinten

Martin Johnsrud Sundby forteller til Dagbladet at han bestemmer seg i løpet av kvelden om han skal gå sprinten eller ikke.

- Jeg har litt lyst til det, men jeg får vurdere i kveld. Men det hadde vært veldig fint med litt fartstrening og få startnummeret på brystet før søndagens løp. I tillegg er det en viktig prolog på Lillehammer neste helg, som kan være nyttig å på trene på, sier Sundby til Dagbladet.

- Jeg er frisk nok til å gå skirenn i hvert fall. Det er jeg glad for. Jeg har vært syk en uke siden Beitostølen, så det er umulig å vite hvor jeg står hen. Men jeg er i hvert fall frisk nok til å konkurrere. Jeg er spent og vet det kan slå alle veier.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling