Analyseselskap estimerer medaljestatistikken i vinter-OL

Slik blir OL i 2018: Norge setter verdensrekord. Svenskene raser etter fiaskospådommer

Norge er favoritter til å bli beste nasjon i vinter-OL i Pyeongchang neste år - for første gang siden 2002. Ifølge den samme analysen går det mot fiasko for Sverige. 

NEST BEST: De norske langrennsjentene var best også i OL i Sotsji i 2014, men på den komplette medaljestatistikken var Norge nest best bak Russland.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NEST BEST: De norske langrennsjentene var best også i OL i Sotsji i 2014, men på den komplette medaljestatistikken var Norge nest best bak Russland.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag er det nøyaktig ett år til OL-ilden tennes 9. februar 2018 og vinter-OL i Pyeongchang offisielt er i gang. Da starter Norges kamp om å være verdens beste vinternasjon i konkurranse med stormakter som USA, Tyskland, Russland og Canada.

Sist gang Norge toppet medaljestatistikken i et vinter-OL var i Salt Lake City i 2002 med totalt 13 gull, hvorpå flere av dem ble ettersendt i posten fra blant annet Johan Mühlegg. I fiaskomesterskapet i Torino i 2006, ble det bare to norske gull da Tyskland ble beste nasjon med 11 triumfer.

De to siste OL-ene har blitt dominert av vertsnasjonene. Canada satte ny rekord med 14 OL-gull i Vancover i 2010 da Norge tok ni, mens Russland ble beste nasjon i Sotsji med 13 OL-gull mot Norges 11.

I Pyeongchang neste år er imidlertid Norge favoritt til å bli beste nasjon i verden, skal vi tro analyseselskapet Gracenote Sports og deres Virtual Medal Table, som regner ut hvordan den komplette medaljestatistikken blir, basert på hvordan utøverne er rangert i de respektive OL-grenene.

Kan sette verdensrekord

Resultatet som du kan se på bildet til høyre er utregninger basert på alle resultater i de aktuelle øvelsene fra OL i Sotsji og fram til nå. Resultatene i mesterskap er vektet tyngre enn verdenscup, mens de nylige resultatene er viktigere enn det som skjedde for to år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer