Slik blir playoffen: Seks kamper avgjør Norges OL-skjebne

UEFA bekrefter overfor Dagbladet.

NY SJANSE: Hadde Norge og Ada Hegerberg utnyttet overtaket de lenge hadde mot England, kunne de nå vært klare for OL. Istedet venter et gruppespill som starter på skuddårsdagen og avsluttes 9. mars neste år, forteller UEFA til Dagbladet. Foto: Francois Laplante / FreestylePhoto / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
NY SJANSE: Hadde Norge og Ada Hegerberg utnyttet overtaket de lenge hadde mot England, kunne de nå vært klare for OL. Istedet venter et gruppespill som starter på skuddårsdagen og avsluttes 9. mars neste år, forteller UEFA til Dagbladet. Foto: Francois Laplante / FreestylePhoto / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet:) I natt ble det klart at Norges OL-drøm får leve litt til: Da Japan slo Nederland sørget asiatene for at det bare er Tyskland og Frankrike som har kommet gjennom kvartfinalenåløyet av de OL-aktuelle europeiske landene (England skal ikke delta med fotballag i sommerlekene i Rio neste sommer).

De to, Tyskland og Frankrike, er dermed klare for OL 2016. Europa har én plass til blant de 12 som får være med. Den tilfaller ett av de fire landene fra kontinentet som gikk ut i åttendedelsfinalen i det pågående VM:

Nederland, Norge, Sveits og Sverige. De fire skal møtes i playoff for å avgjøre hvem som får den siste Brasil-billetten. Det omspillet er det UEFA som administrerer, og ikke en gang Norges Fotballforbund har kunnet redegjøre for hvordan det skal avvikles.

Alle får tre kamper I formiddagstimene onsdag har UEFA klargjort prinsippene overfor Dagbladet:

- Siden det vil bli fire lag involvert i playoffen og bare ett av dem vil kvalifisere seg for OL, vil det bli spilt seks kamper i form av en miniturnering. Perioden som er satt av for playoffkamper (miniturneringen) er FIFAs internasjonale kampdatoer for kvinnelandslag, fra 29. februar til 9. mars 2016, forklarer UEFAs medieavdeling i en e-post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.