Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik blir rotteracet om andreplassen i Tour de Ski

Fem mann kjemper om andreplassen.

FORTSATT NUMMER TO: I morgen går Petter Northug ut noen små sekunder før konkurrentene på den avsluttende jaktstarten i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORTSATT NUMMER TO: I morgen går Petter Northug ut noen små sekunder før konkurrentene på den avsluttende jaktstarten i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det skal et mirakel, eller rettere, en katastrofe til om ikke Martin Johnsrud Sundby skal vinne Tour de Ski etter dagens 15-kilometer klassiske fellesstart i Val di Fiemme. 

Med 2.51 ned til Petter Northug på andreplass er det knapt mulig at sesongens mest dominerende langrennsløper kaster bort seieren på den ni kilometer lange etappen.

Men bak Sundby kommer det et kobbel løpere som alle har ambisjoner om å kapre andreplassen totalt, og den halve millionen som følger med den plasseringen i premiepenger.

Tre mann sammen
Petter Northug beholdt andreplassen sin i sammendraget med 17. plassen i dag. Han er halvannet sekund foran kasakhstanske Alexei Poltoranin og knappe fem sekunder foran russiske Sergej Ustjugov.

I praksis betyr det at de tre kommer til å gå ut likt i morgen. Ti sekunder bak der kommer Finn Hågen Krogh, og ytterligere femten sekunder bak der starter Didrik Tønseth. 

- Jeg tror verken jeg, Poltoranin eller Ustjugov har en sjanse til å henge på Didrik Tønseth opp bakken. Vi vet hva han gjør i motbakkeløp, og jeg tror når vi kommer inn i henget der, så er vi for store til å holde den frekvensen og farta som han gjør, sier Petter Northug til Dagbladet. 

Usikre kort
Northug har klamret seg fast til andreplassen i sammendraget gjennom hele uka, og er fornøyd med gjennomføringen av touren. Hva som venter i morgen er han likevel svært usikker på. 

- Jeg må få en billig reise ned til bakken, men det spørs jo hva Ustjugov finner på. Han kan jo finne på å dunke til ned til bakken, så jeg får bare prøve å være med.

Didrik Tønseth blir altså pekt ut av Northug som den største favoritten til å ta andreplassen. Det er ikke Tønseth selv like overbevist om. 

- Jeg er spent, det er skøyting. Men jeg har en sjanse, hvis de ikke klarer å bli enige der framme tar jeg dem ganske fort igjen, sier Tønseth til Dagbladet. 

Ingen taktikk
Men Didrik tror ikke det blir et lureløp i toget foran ham. Derfor føler han seg ikke helt trygg på at han tar igjen de fire foran seg før de når henget. 

- De er store karer så de vil nok fortest mulig komme seg inn i bakken, sier Tønseth, og tror Krogh kan bli mannen som trekker det lengste strået. 

- Finn er kanskje den som kan klare å henge på Didrik, istemmer Northug. 

Men så er det spørsmålet om hva Poltoranin og Ustjugov er gode for i bakken. Poltoranin er ikke veldig optimist, selv med en tredjeplass i lomma på dagens fellesstart. 

- Alle vet at min fristilsteknikk ikke er den aller beste, sier Poltoranin.

- Hva slags taktikk legger du opp til i morgen?


- Ingen taktikk, jeg skal bare gå. Spare krefter i starten, og så kline til mot toppen, sier kaskhstaneren til Dagbladet.  

• Tour de Ski-avslutningen går klokka 14 for damer og klokka 15.40 for herrer. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media