Slik blir Tippeligaen for TV-seerne

NFF er mest spent på fredagskampene.

VINTERLIG AVSPARK: Mikael Lustig og Rosenborg vant 2-1 i snødrevet på Aker Stadion i fjorårets seriepremiere. I år skal trønderne til Bergen i første kamp. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VINTERLIG AVSPARK: Mikael Lustig og Rosenborg vant 2-1 i snødrevet på Aker Stadion i fjorårets seriepremiere. I år skal trønderne til Bergen i første kamp. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Øyvind Alsaker og TV 2 kjører fotballøpet igjen. Fjernsynsseerne tilbys i år gratis direktesendt fotball fredag, søndag og mandag.

TV-profilen og skielskeren Alsaker åpner sesongen før Petter Northug, Tarjei Bø og de andre vinteressene har kommet i mål i Falun og Holmenkollen.

Det blir kaldt for fotballtilskuerne de første rundene. Kanskje blir TV-seerne vinnerne. De sitter godt og varmt og får servert et stadig bedre produkt.

Norges Fotballforbund (NFF) er spent og har tro på det nye konseptet for eliteserien.

- MAX er ny rettighetshaver som overtar for NRK, mens TV 2 vil sende en kamp på lørdager. Resten av TV-tilbudet blir slik publikum kjenner det fra forrige sesong, sier informasjonssjef i fotballforbundet Svein Graff til NTB.

- Det blir spennende å se hvordan fredagskampene blir tatt imot av publikum - både i forhold til tilskuertall og TV-seere. Andre land har gode erfaringer, og vi har stor tro på at det blir et veldig godt tilbud. Både MAX og TV 2 har solide TV-konsepter og er veldig viktige partnere for norsk fotball. TV 2 har gjennom flere år vist at de har et ypperlig fotballtilbud.

Solskjær-løft Rosenborg sendes på TV 2 eller TV 2 Zebra alle de første fire serierundene. Tittelforsvareren er gullfavoritt igjen, men utfordres i første rekke av Vålerenga.

- Et godt TV-tilbud er avhengig av god publikumsoppslutning, og vi har tro på det i 2011. Fredrikstad er tilbake i serien, og profilen Ole Gunnar Solskjær har gitt tidenes sesongkortsalg i Molde. Med spenning i topp og bunn vil interessen øke ytterligere.

- Vi er opptatt av supporternes behov for forutsigbarhet. Det samme er rettighetshaverne. Derfor offentliggjorde vi sendeskjema for de sju første rundene i god tid før seriestart, sier Graff.

Hos MAX skal Jan-Erik Aalbu kommentere. Han er et kjent fjes fra norsk idrett (hopp, kombinert og fotball) i flere roller.

NRK er ute av eliteserien, men har rettigheter til 1. divisjon og cupen.

TV 2 har også hendene på landskampene hjemme og ser for seg rekordtall på Norge-Danmark lørdag neste uke. Den har avspark i beste sendetid.

Premieren Slik TV-sendes 1. runde i eliteserien:

Fredag: Sarpsborg 08 - Molde (MAX).

Lørdag: Viking - Vålerenga (TV 2 Sport)

Søndag: Strømsgodset - Sogndal, Tromsø - Haugesund, Odd Grenland - Start, Stabæk - Lillestrøm (alle TV 2 Sport), Brann - Rosenborg (TV 2).

Mandag: Aalesund - Fredrikstad (TV 2 Zebra)

(NTB)