Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik blir Tottenhams nye milliard-stadion. VIP-plasser gir unikt innblikk i spillertunnelen

Se bildene av Premier League-klubbens nye stadion. 

Den animerte modellen gir oss et frempek på Tottenham Hotspurs nye stadion i London. En rekke VIP-funksjoner listes opp. Blant annet «Tunnel Club», hvor man kan ta seg et glass vin mens man studerer spillerene i tunnellen på vei til eller fra garderobene. NFL spiller også en stor rolle, og vil blant annet få en egen dedikert publikumsinngang.Vis mer

(FourFourTwo): Tottenham har gitt fansen et lite glimt av hva de kan forvente når klubbens nye lekestue åpner august 2018. Den nye stadion koster i overkant av 7,5 milliarder kroner, og det mangler ikke på luksusfasiliteter.

Noe av det mest oppsiktsvekkende er at VIP-tilskuere vil få et unikt innblikk i det som skjer i spillertunnelen både før og etter kamp. Det skal selges billetter til 104 seter bak de to innbytterbenkene, og disse vil få tilgang til et område som omtales som «tunnel club».

Området er en restaurant med en glassvegg som skiller tilskuerne og spillerne når de ankommer og forlater gressmatta gjennom spillertunnelen.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino har uttalt følgende om det de besøkende kan få oppleve:

- Farlig, farlig. Fordi det har skjedd mye i tunnelen. Det er derfor plassene vil bli veldig dyre, sier han med et smil.

Luksus-plasser

For det er en grunn til at det omtales som VIP-plasser. Prisen ligger på 9500 pund per stykk, og de selges to og to. Du må derfor ut med nesten 200 000 kroner dersom du vil ha med partneren din eller en kompis på kamp.

«Det vil bli det nærmeste du kommer å oppleve hvordan det føles å være spiller», sier en talsmann ifølge Sky Sports.

Du må i tillegg ut med en engangsum på 30 000 pund, en såkalt medlemskontingent. Dette er ikke for den vanlige supporter med andre ord.

- Det er jo helt nye greier. Jeg kan ikke huske å lese at andre har dette. Det er spennende. Det blir en ost- og vinbar, som er langt unna te og pai som serveres i de små klubbene. Det er noe helt annet, sier leder for Tottenhams venner, Vidar Edell.

Den første raden på stadion vil bare være fem meter unna mållinja og designerne har jobbet med eksperter på akustikk for å skape en stadion som gir mest mulig stemning underveis i kampene.

- Det ser helt fantastisk ut. Det som betyr noe er atmosfære, for de som har hjerte i klubben, sier Edell.

God stemning

Han forteller at Tottenham ser ut til å ha tatt lærdom av de gode og dårlige erfaringene til andre klubber som har bygget ny stadion i England den siste tiden.

- Det man fokuserer mest på er å skape en god atmosfære. De bruker f.eks. Borussia Dortmund, som har en stor stadion og samtidig har beholdt den gode stemningen. Det er mange stadioner som har blitt store betongklosser som mangler atmosfære. Det er andre klubber i Premier League med elendig stemning og atmosfære, sier Edell, som peker på at luksusen som blir presentert er en del av Tottenhams «corporate image».

- Det blir en totalpakke. Jeg og min forsamling kommer til å sitte på puben og så gå på kamp og kanskje pub etterpå. Det er en stadionhappening som over på to timer. Dette er en day out for de det gjelder. For den store majoriteten blir ikke dette et faktum. Det er en begrenset betalende gruppe, sier Edell.

Anlegget vil også huse ting som eget bakeri, eget mikrobryggeri og verdens lengste stadion-bar (87 meter lang). De dyreste billettene vil koste rundt 300 000 kroner.

For Edell blir skiftet spesielt.

- For meg blir det veldig spesielt. Jeg har holdt med de siden 1971. Jeg gikk på White Hart Lane med kun ståplasser, «The Shelf» som det het. I et ganske omskiftende liv er White Hart Lane den eneste stabilisatoren i livet. Det blir veldig spesielt for meg, sier Edell.

Byggingen av Tottenhams nye stadion begynte i juli i fjor. Det vil bli plass til rundt 61 000 tilskuere når anlegget er ferdig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media