Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France 2019

Slik blir Tour de France

Tour-feltet får en tøff start neste år, med knallhard tempoetappe først mot slutten.

TØFF LØYPE: Tour de France-feltet sendes av gårde fra Nice i slutten av juni neste år. Rytterne får motbakker å slite i allerede på andre etappe. Foto: ASO via AP/NTB Scanpix
TØFF LØYPE: Tour de France-feltet sendes av gårde fra Nice i slutten av juni neste år. Rytterne får motbakker å slite i allerede på andre etappe. Foto: ASO via AP/NTB Scanpix Vis mer

Tour de France-feltet sendes av gårde fra Nice i slutten av juni neste år. Rytterne får motbakker å slite i allerede på andre etappe.

Etapperittet starter i Nice 27. juni med 156 kilometer i en flat løype. Det er noe tidligere på sommeren enn hva som er vanlig og på grunn av OL i Japan.

Nice-området arrangerer tre etapper i starten av rittet. Den andre gir rytterne utfordringer i fjell. Åttende og niende etappe går også i fjellene og blir tøffe. Etter disse to kommer en hviledag 6. juli. – Vi har forsøkt å gjøre dette så spennende som mulig, sa løpsdirektør Christian Prudhomme ifølge nyhetsbyrået AFP.

Nest siste dagen av rittet venter en individuell tempoetappe på 36 kilometer. Den er også knallhard med tøffe motbakker og målgang på en topp.

LEI: Gjert Ingebrigtsen begynte å bli lei av å vente på Jakob Ingebrigtsen, som brukte lang tid på dopingkontrollen etter 1500 meter-finalen. Det gikk ut over Filip Ingebrigtsen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Som vanlig avsluttes sykkelfesten med den tradisjonsrike etappen på Champs-Élysées. Det skjer 19. juli og går over 122 kilometer.

Totalt skal feltet gjennom åtte fjelletapper i det som betegnes som en tøff Tour-utgave der klatreekspertene ser ut til å ha fordeler.

Nice har tidligere vært Tour-vert 36 ganger.

– Vi gleder oss til dette og er stolte, sa Nice-ordfører Christian Estrosi fra podiet i Paris.

Colombias Egan Bernal (22) vant årets utgave av rittet. Han er den hittil eneste colombianeren som har klart det. Han var på plass under tirsdagens presentasjon.

Tour de France ble kjørt første gang i 1903.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media