KOMMER TIL Å BRYTE: Stina Nilsson Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KOMMER TIL Å BRYTE: Stina Nilsson Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Slik blir Tour de Ski-troppene. Nilsson planlegger å bryte

Stina Nilsson stiller overraskende opp i Tour de Ski, men har ingen planer om å fullføre.

Det bekrefter 25-åringen fredag, dagen før Tour de Skis første etappe i Toblach.

– Jeg kommer til å gå de fire første etappene, sier Nilsson til TT.

Det var nærmest klart at de kvinnelige svenske stjernene skulle gjøre som blant andre Therese Johaug og droppe Tour de Ski for å forberede seg til VM, men Nilsson ombestemte seg.

– Det var magefølelsen. Det kjentes som noe jeg ville gjøre. Jeg satte meg ned med Rikard (Grip, landslagssjef) og trenerne og ville høre om det funket med VM-forberedelsene, og det gjorde det, sier Nilsson.

Tour de Ski starter med sprint i fristil i italienske Toblach fredag. Dagen etter er det 10 og 15 kilometer i fristil samme sted.

Deretter flytter løperne seg til Sveits og Val Müstair, der det igjen gås fristilsprint 1. nyttårsdag. De påfølgende dagene er det fellesstart i klassisk og jaktstart i fristil (10 km for kvinner, 15 km for herrer) i tyske Oberstdorf. Så sier Nilsson takk for seg.

5. januar venter en klassisk fellesstart over 10 og 15 kilometer i Val di Fiemme, før det hele avgjøres med jaktstart opp slalåmbakken i Alpe Cermis søndag 6. januar.

De offisielle startlistene for Tour de Ski er nå ute. Du finner kvinnene her og herrene her.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.