Slik bygger Frankrike opp lagmoralen foran VM

Gallas satte VM-deltagelsen på spill etter strandbuggy-velt.

||| (Dagbladet): Det er mindre enn tre uker til VM-fotballen ruller i Sør-Afrika, og de 32 landslagene som skal i aksjon, har for lengst startet på de siste forberedelsene.

MÅTTE HA HJELP: William Gallas klarte ikke å komme seg ut av den veltede strandbuggyen og måtte få hjelp fra banemannskapet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Francois Mori
PÅ HJUL IGJEN: Banemannskapene fikk løftet strandbuggyen på rett kjøl igjen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FRANCK FIFE
LAGBYGGING: Bekymrede lagkamerater flokket rundt William Gallas for å forsikre seg om at det hadde gått bra med midstopperen, men det var neppe den formen for lagbygging landslagssjef Raymond Domenech hadde sett for seg da han sendte spillerne ut på racerbanen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FRANCK FIFE
SMELL: William Gallas holdt seg til armen han hadde forsøkt å ta seg for med da han etter litt om og men kom seg ut av strandbuggyen.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
SLAPP MED SKREKKEN: Eskortert av en fra det medisinske støtteapparatet til det franske landslaget, så det ut til at William Gallas slapp så noenlunde uskadd fra strandbuggy-uhellet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Charles Platiau

En av mange nøkler til suksess i mesterskapet er å bygge opp moralen og samholdet i spillergruppa. Derfor velger også noen landslagssjefer å legge inn teambuilding-øvelser, som ikke nødvendigvis har noe med fotball å gjøre.

I Frankrikes tilfelle valgte landslagssjef Raymond Domenech å ta med spillerne sine på racerbanen for å få opp stemingen blant VM-farerne. Valget av ustabile strandbuggyer som framkomstmiddel, kunne imidlertid fått et ulykkelig utfall for den avtroppende Frankrike-sjefen.

Skrubbsår
Midtstopper William Gallas er allerede i tidsnød da han fortsatt sliter med en leggskade, som har holdt ham ute av spill siden Arsenals kvartfinalemøte med Barcelona på Emirates Stadium i Champions League.

32-åringen må åpenbart ha glemt hva som ble sagt på sikkerhetsgjennomgangen i forkant da han forsøkte å ta seg for med armen utenfor velteburet da strandbuggyen han satt i gikk rundt.

Gallas klarte ikke å komme seg ut av kjøretøyet for egen maskin, men hjelp fra observante banemannskaper var ikke langt unna. Dermed fikk de strandbuggyen på hjul igjen, og tross smertene i armene klarte Gallas å vinke beroligende til bekymrede lagkamerater.

Ifølge en talsmann for den franske landslagsledelsen, slapp venstrearmen fra det med et skrubbsår, melder Reuters.

Skiskyting
Hendelsen inntraff i alpebyen Tignes, som var vertsskap for enkelte OL-øvelser i 1992, der Frankrike har forsøkt å venne seg til å være i høyden.

I løpet av oppkjøringsuka, har man også vært innom mindre risikoutsatte øvelser som fottur på isbre og introduksjon til skiskyting.

Om noen av franske ballsparkerne går med en Raphaël Poirée eller Ole Einar Bjørndalen i magen er uvisst, men høyst tvilsomt.