<strong>VISSTE INGENTING:</strong> Manchester United- manager Alex Ferguson - og mange med ham - ble tatt på senga da klubben lørdag avduket det nye skiltet på den største tribunen på Old Trafford: «Sir Alex Ferguson Stand». Foto: Glyn Kirk, AFP/Scanpix
VISSTE INGENTING: Manchester United- manager Alex Ferguson - og mange med ham - ble tatt på senga da klubben lørdag avduket det nye skiltet på den største tribunen på Old Trafford: «Sir Alex Ferguson Stand». Foto: Glyn Kirk, AFP/Scanpix Vis mer

Slik byttet de tribunenavn bak Fergusons rygg

Bare åtte av 660 ansatte i United visste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet): Manchester Uniteds manager Alex Ferguson bedrev ikke skuespill da det nye navnet på den største tribunen på «Drømmenes teater» ble offentliggjort foran lørdagens kamp mot Sunderland.

For da administrerende direktør David Gill, med armen om skulderen til Ferguson, avslørte at den største tribuneseksjonen på Old Trafford var gjort om fra «North Stand» til «Sir Alex Ferguson Stand», var overraskelsen i Fergusons ansikt ekte.

Ideen kom fra Gill selv, og direktøren var én av bare åtte av totalt 660 heltidsansatte i klubben som kjente til den storstilte hyllesten da skotten rundet 25 år som manager, skriver The Guardian.

Ingen av de åtte var fra det sportslige apparatet. Det var kun de som måtte kjenne til det i administrasjonen, pluss noen fra infoavdelingen som laget klar en pressemelding til utsendelse under kampen.

Byttet ut i mørket Det første møtet i sakens anledning ble avholdt før møtet med Otelul Galati i Champions League sist onsdag, der Gill stresset overfor de andre tilstedeværende hvor viktig det var å holde det nye skiltet hemmelig.

Det er ikke bare enkelt å bytte ut et skilt på et stadion der det starter to omvisninger i kvarteret dagen lang. Først torsdag kveld ble arbeidet startet, og pågikk til klokka to natt til fredag.

Både selskapet som produserte de store, røde bokstavene og de seks håndverkerne som rappellerte ned fra taket og byttet ut det gamle skiltet med påskriften «Old Trafford Manchester», hadde undertegnet taushetsavtaler.

- Phelan har sparken! I tillegg ble det laget et digert banner med ordlyden fra det gamle skiltet som ble hengt utenpå det nye.

Banneret var ifølge The Guardian det som holdt på å ødelegge overraskelsen. Assistentmanager Mike Phelan merket det blafrende banneret mens spillerne varmet opp, men sa ingenting til sjefen.

<strong>BLAFRET I VINDEN:</strong> Det nye skiltet ble skjult bak dette banneret som var en kopi av det gamle skiltet. Fergusons assistent Mike Phelan merket at det blafret under oppvarmingen, men sa ikke noe til sjefen. Foto: Mike Egerton, PA/Scanpix
BLAFRET I VINDEN: Det nye skiltet ble skjult bak dette banneret som var en kopi av det gamle skiltet. Fergusons assistent Mike Phelan merket at det blafret under oppvarmingen, men sa ikke noe til sjefen. Foto: Mike Egerton, PA/Scanpix Vis mer

- Mike Phelan visste det, men han fortalte det ikke til meg. Så nå har han sparken, fleipet Ferguson etter kampen ifølge United.no.

- Mister grepet Først noen små minutter før Ferguson entret Old Trafford-gresset foran avspark ble flere i klubben informert. Men ingen røpet noe for jubilanten.

- Jeg visste ingenting om dette. Jeg må takke klubben, for det er et stolt øyeblikk, sa sir Alex.

Lørdagens motstander-manager, Fergusons gamle kaptein Steve Bruce, fleipet med at gamlesjefens uvitenhet var noe nytt for ham.

- Jeg har sagt til ham at han må ha begynt å miste grepet. Jeg har aldri høler om at noe i Manchester United har blitt holdt hemmelig for ham, sa Sunderland-manageren.

<strong>OVERRASKELSEN:</strong> Manchester Uniteds administrerende direktør David Gill (t.h.) smilte lurt da han avslørte overraskelsen. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
OVERRASKELSEN: Manchester Uniteds administrerende direktør David Gill (t.h.) smilte lurt da han avslørte overraskelsen. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer