- Slik det ser ut akkurat nå, kan jeg vanskelig se for meg Northug i verdenscupen til vinteren

Fristen er ute.

FORTSATT I TÅKA: Tre måneder etter at tilbudet ble framlagt, har Skiforbundet fortsatt ikke kommet til noen avklaring med hensyn til Petter Northugs deltagelse på landslaget til vinteren. Nå er det slutt på tålmodigheten. Foto: Tormod Brenna
FORTSATT I TÅKA: Tre måneder etter at tilbudet ble framlagt, har Skiforbundet fortsatt ikke kommet til noen avklaring med hensyn til Petter Northugs deltagelse på landslaget til vinteren. Nå er det slutt på tålmodigheten. Foto: Tormod BrennaVis mer

(Dagbladet): En kilde Dagbladet snakket med i går, sa det slik:

- Slik det ser ut akkurat nå, kan jeg vanskelig se for meg Petter Northug i verdenscupen til vinteren.

Dagbladet vet at Team Northug har overskredet tidsfristen for å gi langrennskomiteen et svar på om de godtar det framlagte avtaleforslaget.

Forslaget gikk ut på å kopiere avtalen Petter hadde med landslaget sist vinter.

Da fikk Petter profilere sin personlige sponsor Coop helt fram til sesongstart i november, og rett etter sesongslutt i april. På tross av at skistyret i fjor vedtok at en slik avtale ikke ville være aktuell for den kommende vinteren, fikk Northug likevel muligheten til en blåkopi.

Slutt på tålmodigheten Skistyret ga i juni i år langrennskomiteens formann Torbjørn Skogstad mandat til å legge fram denne avtalen for Team Northug, og få en rask avklaring.

Avtaleutkastet er for lengst lagt fram, men avklaringen har aldri kommet, selv om prosessen nå har pågått i tre måneder.

Nå er det offisielle langrenns-Norges tålmodighet oppbrukt.

Dagbladet har fått vite at Northug ble gitt en tidsfrist som løp ut tidligere denne uka, uten at det resulterte i en endelig avklaring. Team Northug skal etter det Dagbladet erfarer ha bedt om videre forhandlinger.

Det har LK-leder Torbjørn Skogstad tidligere sagt at han ikke har mandat til.

- Skistyrets mandat til oss er klart. Vi kan tilby Northug en avtale på linje med forrige sesong. Vi har ikke noe forhandlingsmandat utover det, har Skogstad uttalt.

Orienterer styret At man ikke har kommet i mål med en endelig avklaring etter snart tre måneder, har ført til at langrennskomiteen nå anser sitt mandat som utløpt på tid.

Derfor vil Torbjørn Skogstad orientere skistyret - som møtes i Oslo denne helga - om at han ikke har kommet i mål, og anser oppdraget som avsluttet.

Det betyr i praksis at forslaget til en avtale trekkes tilbake, og at skistyret under president Erik Røstes ledelse igjen må inn i denne betente materien.

Tre muligheter Skistyret har da i realiteten tre valg:

• De kan trekke tilbake mandatet om en tidsbegrenset avtale, og nekte Petter Northug startlisens i internasjonale renn med begrunnelsen i at han har takket nei til en tilbudt landslagsplass - noe styrevedtaket fra 2014 gir dem anledning til. Altså hardt mot hardt. Denne løsningen vil vise prinsippfasthet, men vil gi Skiforbundet mye juling i opinionen.

• De kan gjenta tilbudet Northug fikk i mai, med en klar tidsfrist for et bindende svar.

• De kan gå med på ytterligere forhandlinger med Team Northug.

Velges det siste alternativet ligger det i kortene at Skiforbundet må gi mer enn de allerede har gitt. Mange føler det allerede er gitt mer enn nok, og slik Dagbladet tolker stemningen, mener stadig flere at å gi etter for nye Northug-krav vil være en altfor drøy øvelse i kamelsvelging og gi et inntrykk om et prinsippløst og svakt skistyre som lar Petter Northug diktere alt.

PS
. Hverken skiforbundets ledelse eller Northug-manager Are Sørum Langås ønsket å kommentere Dagbladets opplysninger da vi snakket med dem fredag.